GÜNDEM

Seyahat yasağının kalkacağı tarih belli oldu! İşte normalleşme için atılacak yeni adımlar

Yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında Türkiye'deki vakaların azalması ile normalleşme adımları atılmaya başlandı. Buna bağlı olarak seyahat yasağının kalkacağı tarih belli oldu. Ardından birçok yerde önemli normalleşme adımları atılacak. Hangi yasak ne zaman kalkacak? Detaylar haberimizde..

Koronavirüs tedbirleri kapsamında daha önce 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta şehirlere giriş-çıkış yasakları getirilmişti. Yeni normal döneme geçişle ilk olarak 7 il ve ardından da 9 ilde seyahat yasağı kaldırılmıştı. 

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemler 3 Haziran itibariyle sona eriyor. İstanbul, İzmir ve Ankara’nın da aralarında olduğu 15 ile giriş-çıkış yasağının 3 Haziran'da kaldırılması planlanıyor. 

İL BAZINDA YASAKLAR SÜREBİLİR 
Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bu illerde önümüzdeki bir hafta yeni vaka ve ölüm sayılarına bakılarak adım atılacak. Veriler ve Bilim Kurulu’ndan çıkacak tavsiye kararları da dikkate alınarak 15 şehirde giriş-çıkış yasaklarının 3 Haziran’da kaldırılması planlanıyor.

Virüsün yayılmasında olumsuz bir seyir durumunda ise il bazında yasakların sürebileceği belirtiliyor. Bu şehirlerde de İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulları’nca il geneli, ilçe veya bölgesel bazda yasaklar uygulanabilecek.