GÜNDEM

Seyfi Dursunoğlu son yolculuğuna uğurlandı! Vasiyeti yerine getirilemedi

Huysuz Virjin karakteri ile tanınan Seyfi Dursunoğlu dün Zincirlikuyu Camisi'nden son yolculuğuna uğurlandı. Seyfi Dursunoğlu'nun vasiyeti ise yerine getirilemedi..

Huysuz Virjin tiplemesi ile yılllardır milyonlarında kalbine taht kuran, sivri dili, kıvrak zekası ile kendine hayran bırakan Seyfi Dursunoğlu 87 yaşında öldü. Doktoru ölüm nedenini çoklu organ yetmezliğini olarak açıkladı. Aslen Trabzonlu olan Seyfi Dursunoğlu yıllar önce bedenini kadavra olarak bağışladığını açıklamıştı. Usta sanatçı dün Zincirlikuyu Camisi’nde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Daha önce bir röportajında “Bedenimi kadavra olarak bağışladım” diyen Dursunoğlu’nun bu isteği, vasiyetinde yazılı olmadığı için yerine getirilemedi. 

Deniz Seki, Gülben Ergen ve Armağan Çağlayan ise usta sanatçıyı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Dursunoğlu’nun yeğeni Güliz Buyrukbilen, yeğeninin kızı Gizem Özköseoğlu ve eşi Murat Özköseoğlu cenaze namazında hazır bulundu.

Sahne kostümleri Türker İnanoğlu vakfı’na 
Sanatçının vasiyetini yazan avukat Olcay Ekinci Yezdani, Dursunoğlu’nun Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne evi, bahçesi ve bankalarda bulunan parası dahil toplamda 15 milyon TL’ye yakın bir meblağ bağışladığını açıkladı...