GÜNDEM

Sezgin Tanrıkulu'dan Selahattin Demirtaş yalanı!

Sezgin Tanrıkulu PKK'nın meclisteki kolu olan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın buzdolabı talebinin reddedildiği yalanında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamasında 2002 yılındaki buzdolabı fiyatları ile 2007 yılındaki fiyatları hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Terör örgütlerine olan yakınlığı ile bilinen CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuştuğu anları Twitter'dan paylaştı.

Paylaşımında, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş cezaevinde ziyaret ettiğini sıcak havalar nedeniyle buzdolabı talebinde bulunduğunu ancak reddedildiği yönünde iddialarda bulundu.

İşte CHP'li Sezin Tanrıkulu'nun Twitter yaptığı o yalan paylaşım...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BUZDOLABI İÇİN NE DEMİŞTİ?

Ayasofya'da Cuma namazının kılınmasının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Buzdolabı satışları 2002’de 1 milyon 88 bindi. 2019’da 2 milyon 406 bin buzdolabı satışı var. Türkiye bir tırmanışta.' demişti.

SEZGİ TANRIKULU'NUN YALANI ORTAYA ÇIKTI

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden aldığımız bilgilere göre Türkiye'de bulunan bütün kapalı, açık ve yarı açık ceza ve infaz kurumlarında Koğuşlara talebe göre birer adet büyük veya küçük boy buzdolabı tahsis edilir. Buzdolabı ve televizyon tutuklu ve mahkumlar tarafından satın alınır ve bu kişinin mülkiyetinde olur. Hücrelerde de durum aynıdır. Mahkumun buzdolabı ve televizyon edinme hakkı olur. FETÖ ile diğer terör örgütlerinin mensuplarının bulunduğu ceza infaz kurumlarında sadece Radyo yasaktır. Çünkü tutuklu ve hükümlü teröristler, radyoları telsize çevirip dışarı ile iletişim kuruyorlar.

Selahattin Demirtaş'ın buzdolabı isteğinin gerçek yönü ise şu:

Demirtaş, yattığı koğuşta bir buzdolabı olmasına rağmen, kendisine ayrıcalık tanınmasını istemiş ve ayrı bir buzdolabı satın almak istemiştir. Cezaevleri yönetmeliğinde tutuklu ve mahkumlar arasında ekonomik farklılıkların oluşmaması için harcamalar da herkes için aynı standart rakamda sabit tutuluyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri