GÜNDEM

Sigara yasağına sosyal medyadan tepki yağıyor

Özel araçlarda şöför ve arka koltuktakiler dahil sigara içen herkese uygulanan yasak başladı. Hatta ilk cezalar kesildi bile. 153 TL idari para cezası kesilen vatandaş isyanda.

Özel araçlarda sigara içenlere kesilen ceza uygulaması resmen başladı. Kamuya açık haldeki kapalı alanlarda içilmesi halinde cezası olan sigara için artık özel araçlar da kapsam dahiline girdi. Yeni dönemde özel araçlarda sigara içilmesi halinde sürücüler 153 TL idari para cezasına çarptırılacak. Böylece hususi araçlarda sigara, elektronik nargile ve benzeri tütün ürünleri kullananlar denetimlere yakalanmaları halinde ceza ödeyecek. 

Uygulamanın başladığı günden itibaren yasağa karçı tepkiler çığ gibi büyüyor. Sigara kullanmayanlara dahi garip gelen yasak, özel alana müdahale olarak değerlendiriliyor. 

İŞTE SOSYAL MEDYADAN GELEN TEPKİLERDEN BAZILARI

Kimileri sigaranın sağlığa olumsuz etkilerinden dolayı yasağa destek verirken , kimileri özellikle sosyal medya platformlarında tepkilerini dile getiriyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir araba içinde 2 çocuğu olmasına rağmen sigara kullanan bir babayı görmesi üzerine uygulamasını hızlandırdığı yasak , çocukları koruma yönünde. Hal böyle iken çocuksuz arabada içilen sigaranın cezası çoğu vatandaş tarafından kabul görmedi.

sigara yasağı

gökhan özbek

Yorumlar
Günün Manşetleri