GÜNDEM

Simpsonlar geleceği tahmin etmiyor! İşte Simpsonların kandırma yöntemi

Özellikle koronavirüsü önceden nasıl bildi diyerek gündeme bomba gibi düşen Simpsons dizi herkesin aklında geleceği tahmin eden dizi olarak kaldı. Ama işin aslının öyle olmadığı anlaşıldı.

Gün geçtikçe simmsonların geleceği tahmin ettiğine inanlar artıyor. Ama küçük bir araştırma ile durumun öyle olmadığı gözüküyor. İşte Simpsonların bizi böyle kandırıyor...

Korona virüs iddiası doğru mu?

Simpsons’ın bir bölümünde Çin’den gelen bir paketten Amerika'ya Corona virüs bulaşıyor iddiası uzun süre gündemdeydi. Çoğu insan ortalıkta dolaşan bu kareyi gördükten sonra virüsün insan yapımı olduğuna bile inanmaya başlamıştı. Oysa bu kare gerçeklik değeri taşımıyor. Aslında dizinin o bölümünde kargo Çin’den değil, Japonya’dan geliyor. Ayrıca hastalığın adı da Corona olarak değil Osaka virüsü olarak geçiyor. Anlayacağınız üzere bu kare fotomontaj. Bölümün yayımlandığı dönemlerde yaşanan virüs salgını senaristlere ilham kaynağı olmuşa benziyor.

İç savaşı tahmin edebildi mi?

Yine başka bir bölümde dizinin Suriye iç savaşını tahmin ettiği iddia ediliyor.

90’larda yaşanan Amerika – Irak olaylarını düşünürsek Suriye’de de yakın zamanda böyle bir şey olabileceğini tahmin etmek çokta zor gözükmüyor. 

Trump’ın başkan seçileceğini nasıl bildi?

Herkes dizinin yine olağanüstü bir öngörü ile Trump’ın başkan seçileceğini tahmin ettiğini söylüyor.  2000 yılında yayımladığı iddia edilen bu bölümler, aslında Trump’ın adaylığını ilanının 3 hafta sonrasında yayımlanmış bölümlerdir.

Yani zaten gündemde olan bir şey diziye taşınıyor.