GÜNDEM

Sırada Demirtaş'ın tahliyesi mi var?

Mahkemenin Gezi Parkı olayları davasında tüm sanıklar için beraat kararı vermesinin ardından gözler, tutuklu yargılanan eski HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın davasına çevrildi.

Bugün mahkeme heyeti Gezi Parkı olayları davasında yargılanan 7'si firari 16 kişi için beraat kararı verdi. Mahkemenin verdiği bu kararla Gezi Parkı davasından tutuklu yargılanan tek sanık Osman Kavala için de tahliye yolu açıldı.

Gezi Parkı davasının sonuçları sosyal medyada sıcaklığı korurken, HDP'nin tutuklu yargılanan eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da adı en çok konuşulanlar listesinde #SelahattinDemirtas hashtagi ile 2. sıraya kadar yükseldi.

SIRADA DEMİRTAŞ'IN TAHLİYESİ Mİ VAR?

Sosyal medya kullanıcıların dikkatinden kaçmayan bu durum akıllara "Gezi Parkı kararının ardından sıra Selahattin Demirtaş'ın tahliyesine mi geldi?" sorusunu getirdi.

"BİZ DE ORADA OLACAĞIZ"

HDP'nin 23 Şubat'ta gerçekleştireceği kongresine Twitter hesabı üzerinden çağrı yapan Demirtaş şu ifadeleri kullanmıştı:

"Merhaba değerli arkadaşlar 23 Şubat pazar günü Ankara Arena'da HDP Olağanüstü Genel Kurulu toplanacak. Merak etmeyin biz de orada olacağız; sesimizle, ruhumuzla. İstiyorum ki siz de orada olun; on binlerle. Zaten çok kişi gidecek, ben olmasam da olur,' demeyin. Sensiz hiç olmaz. Lütfen programınızı ona göre yapın ve o gün kongrede buluşalım. Herkese selamlar."

Yorumlar 8 Yorum
Günün Manşetleri