GÜNDEM

Sırbistan'dan Çin'e koronavirüs teşekkürü! Her yere pankart astılar

Tüm dünya koronavirüsün küresel çapta bir tehlike haline gelmesinde Çin'i sorumlu tutarken Sırbistan tüm sokakları Çin'e teşekkür pankartlarıyla doldurdu.

Çin'in Wuhan kentinden yayılmaya başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını yüz binlerce insana bulaşırken binlerce insanın da ölümüne sebep oldu.

Dünya kamoyu gerçek verileri saklayaraki gerekli önlemleri almadığı gerekçesiyle salgının büyüyüp küresel boyuta ulaşmasında Çin hükümetini sorumlu tutarken, Sırbistan'dan şaşırtan bir hamle geldi.

BÜTÜN CADDELERİ ÇİN'E TEŞEKKÜR PANKARTLARIYLA DOLDURDULAR

741 kişinin salgına kapıldığı 15 kişinin ise koronavirüs sebebiyle hayatını kaybettiği Sırbistan'da hükümet, sokaklara Çin'e teşekkür mesajlarları içeren pankartlar astı.

'TEŞEKKÜRLER ÇİN! TEŞEKKÜRLER KARDEŞLERİMİZ!'

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in talebi üzerine ülkeye tıbbi malzeme yardımı gönderen Çin Başkanı Xi Jinping’e teşekkür etmek için başkent Belgrad'ın dört bir yanına asılan ilanlarda, “Teşekkürler Çin, Teşekkürler kardeşlerimiz!” ifadeleri dikkat çekti.

Çin’in karşılık talep etmeden Sırbistan’a onlarca uzman doktor gönderdiğini söyleyen yetkililer, bu yardımlar nedeniyle ülkeye müteşekkir olduklarını söyledi.

'EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ SİZLERSİNİZ'

Afişlerin asılmasına önayak olan ülkenin çok okunan yayın organlarından Informer, yaptığı açıklamada “Çin bir kez daha bizim en büyük müttefikimiz  olduğunu gösterdi. Eğer bizlere en iyi doktorlarını ve tıbbi yardımlarını göndermeselerdi bugün çok daha zor bir durumun içinde olurduk. Bu yüzden sizlere çok teşekkür ediyoruz muhteşem lider Xi Jinping ve sevgili Çin!” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri