GÜNDEM

Siyasilerin karantina günleri! 24 saatleri nasıl geçiyor? Hangi önlemleri alıyorlar?

Koronavirüs salgını birçok insanı günlük yaşantılarında bir takım değişiklikler yapmaya mecbur ederken siyasilerinde programlarının da baştan hazırlanmasına sebep oldu. Başta Erdoğan olmak üzere diğer siyasetçilerin bir günü nasıl geçiyor? Koronavirüse karşı hangi önlemleri alıyorlar? İşte siyasilerin korona günlükleri...

RECEP TAYYİP ERDOĞAN

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüse karşı en sıkı tedbir alanların başında geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal mesafeye dikkat etmeye çalışıyor ve katıldığı toplantılarda termal kameralar Erdoğan'ı yalnız bırakmıyor. Çok uzun süredir alternatif tıp konusunda kendi ekibinden destek alan Erdoğan, alternatif tıp konusunda önerileri dikkate alıp uygulamaya çalışıyor. Çok gerekli olmadığı zaman dışarı çıkmamaya çalışan Cumhurbaşkanı, her sabah özellikle Erzurum'dan getirilen dut pekmezinden bir kaşık içiyor. Özel karışım bitki çayları kullanıyor.

DEVLET BAHÇELİ

Milliyetçi Hareket Partisi de Türkiye'de alınan tedbirler kapsamında dışarıdan gelen misafirler için parti genel merkezi girişine el dezenfektanı ve ateş ölçer koydu. Parti genel merkezine gelen, milletvekilleri, parti üyeleri ve misafirlerin binaya girişinde ellerini dezenfekte etmeleri için x-ray cihazının yanına dezenfektan yerleştirilirken, misafirlerin ateşleri güvenlik görevlileri tarafından ölçülüyor. 37 derece üzerinde ateşi olan hiç kimse binaya alınmıyor. Devlet Bahçeli'ye gidecek olan misafirler özellikle termal kameradan geçiriliyor. Devlet Bey her sabah erkenden evinden parti genel merkezine gelerek çalışmalarına devam ediyor. Sosyal mesafeye oldukça dikkat ediliyor. Bahçeli gerekli gördüğü görüşmeleri dijital kanalları kullanarak yapmaya çalışıyor. Parti binası herkese açık, ama tedbirler de çok sıkı şekilde alınmış durumda.

MUSTAFA DESTİCİ

Teşkilatlara genelge gönderen Destici, yapılması gerekenlere dikkat edilmesini istemiş ve kendisi de sosyal mesafe kurallarına dikkat ediyor. Boş vakitlerinde Fahir Armaoğlu'nun 19. ve 20. yüzyıl Dünya Siyasi Tarihi'ni, Mehmet Niyazi Özdemir'in İslam Devlet Felsefesi kitabını, Abdürrahim Fevaları kitabını okuyor. Boş zamanlarında Eskişehir'deki köyünde kalmayı tercih ediyor. Virüsle ilgili partide yaşlı mensuplarının tamamına izin verilmiş. Bu süreçte Bilim Kurulu'nun uyulmasını istediği kurallara uyuyor ve parti tabanının da uyması için talimatlarını veriyor. Eskişehir'in Günyüzü İlçesi'nin Gecek Köyü'nde bağ bahçeye sahip olduğu ve yazdan, kışlık bütün bitkisel ürünleri hazırlandığı için bunları tüketmeye çalışıyor. Katı yiyeceklerden ziyade sulu yemekler tercih ediyor. Özel bir beslenme uygulamıyor.

AHMET DAVUTOĞLU

61 yaşındaki Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu’nun da bir hekim olması sebebiyle, evde hijyen ve salgın karşıtı önlemler konusunda kendisinin tavsiyelerini dikkate almaktadır.