GÜNDEM

Sokağa çıkma yasağı 4 gün olacak mı? Bilim Kurulu üyesi Prof. Tevfik Özlü'den açıklama

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 23 Nisan Perşembe gününden itibaren 4 gün ilan edileceği söylenen sokağa çıkma yasağı hakkında açıklamalarda bulundu.

Koronavirüse karşı yol haritasının belirlenmesi amacıyla kurulan Bilim Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Tevfik Özlü, katıldığı Habertürk yayınında '23-24-25-26 Nisan tarihlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi?' sorusuna cevap verdi. 

SALI GÜNKÜ TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLEBİLİR

"23 Nisan konusu Bilim Kurulu'nda ayrıca görüşülmedi ama bizim önerimiz bu kısıtlamalarının sürdürebildiği kadar yapılması yönünde." diyen Prof. Tevfik Özlü, "İdari kararlar bizi aşıyor. Salı günkü toplantıda bu gündeme gelebilir. Bu alınan sonuçlara bağlı. Seyir sıralamasındaki gidişe bağlı. Vatandaşın uyumuna bağlı. Şu anda yorumlamak zor" ifadelerini kullandı.

SALGINI KONTROL ALTINA ALMIŞ DEĞİLİZ

Koronavirüsle mücadelede çok hassas ve kırılgan noktada olduğumuzu vurgulayan Prof. Özlü, şunları kaydetti: ''Salgını kontrol altın almış değiliz. Vaka sayımız artıyor. Kayıplarımız artıyor. İnişe geçirmemiz lazım. Bu tedbirleri sürdürmemiz lazım. Toplulumuzun gevşememesi, rehavete kapılmaması lazım.''

Yorumlar
Günün Manşetleri