GÜNDEM

Sokağa çıkma yasağına uymayan 65 yaş ve üstü yaşlılara 3 bin 150 lira ceza

İçişleri Bakanlığı 65 yaş ve üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirdi. Yasağa uymayanların cezasının ne olacağı merak ediliyordu. Bu sorunun yanıtı belli oldu.

Çin'de başlayarak tüm dünyaya sirayet eden katil koronavirüs salgını ülkeleri alarma geçirdi. Tüm dünya ülkeleri, ülkelerindeki duruma göre farklı seviyelerde tedbirlere almaya başladı. Ülkemizde ölü ve vaka sayısı arttıkça önlemler sıkılaştırıldı. Son olarak dün akşam 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Yasağa uymayanların cezasının ne olacağı soruluyordu. Bu sorunun yanıtı belli oldu. 

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü kimselerin, yasağı delmeleri durumunda 3 bin 150 TL cezaya çarptırılacağını söyledi.

ali arslantaş

TCK'YA GÖRE SUÇ

Bu durumun ardından Erzincan Valisi Ali Arslantaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yasağı ihlal durumunda 3 bin 150 TL ceza TCK 195'e göre suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı. Vali Arslantaş sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi: "65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan hemşehrilerimiz için sokağa çıkma yasağı getirildi. İhtiyaç durumunda ALO 112-155-156 numaraları arandığında arkadaşlarımız kendilerine yardımcı olacaktır. Yasağı ihlal durumunda 3 bin 150 TL ceza TCK 195'e göre suç duyurusunda bulunulacaktır."

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri