GÜNDEM

Sokağa çıkma yasağından muaf olan işletmeler! Fırın ve marketler açık mı? İçişleri Bakanı SÜleyman Soylu'dan sokağa çıkma yasağı açıklaması!

'Sokağa çıkma yasağı başladı mı?' sorusu son saatlerde binlerce kez soruldu. İlgili makamlardan yapılan açıklamalara göre Pazar günü saat 00.00'a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Peki sokağa çıkma yasağından hangi işletmeler muaf tutulacak? Market ve fırınlar açık kalacak mı? İşte tüm merak edilenler...

İçişleri Bakanlığı'nca, bu geceden 12 Nisan saat 24.00'e kadar 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta, il sınırları içinde sokağa çıkma yasağı getirildi. Peki sokağı çıkma yasağı kapsamına girmeyen işletmeler hangileri? Fırın ve marketler sokağa çıkma yasağı olan günlerde açık olacak mı? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağına dair detaylı açıklama yaptı. Peki sokağa çıkma yasağında açık olacak olan işletmeler hangileri? İşte merak edilenler...

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN MUAF OLAN İŞLETMELER

a) Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamül ruhsatlı işyerleri,

b) Tüm sağlık ürünleri ve tıbbi malzemelerin (tıbbi maske dahil) üretiminin yapıldığı işyerleri,

c) Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler,

d) Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları (huzurevi, yaşlı bakım evi, rehabilitasyon merkezleri, acil çağrı merkezleri vb.)

e) Her bir 50.000 nüfusa bir adet olmak üzere göre valilikler/kaymakamlıklar tarafından belirlenecek akaryakıt istasyonu ve veteriner klinikleri,

f) Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler (Tüpraş, termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi)

g) PTT, Kargolar vb dağıtım şirketleri,

h) Hayvan barınak, çiftlik ve bakım merkezleri

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE KADAR SÜRECEK?

Konuyla ilgili, yasağın sadece 2 gün süreceğini ve Pazartesi gününe sarkmayacağını ilan eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu ifadeleri kullandı:

Sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve bu konudaki tüm detayları da biraz önce valilierimize gönderdiğimiz genelgede ifade etme fırsatı bulduk.

İşin başından itibaren sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla gerçekleşen bir süreç yönetimi ortadadır.

Dört temel meseleyi kaçırmadık. Birincisi kamu düzeni, ikincisi sağlık sisteminin ayakta kalması, üçüncüsü üretimin devam etmesi, dördüncüsü sosyal izolasyon. Akşamüstü sayın cumhurbaşkanımızın talimatı çerçevesinde hafta sonu itibariyle 30 + Zonguldak'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Vatandaşlara çağrım şudur bir telaşa gerek yok.

Yorumlar
Günün Manşetleri