GÜNDEM

Son Dakika: YÖK Başkanı Yekta Saraç açıkladı! Üniversiteler ne zaman açılacak? YKS ne zaman yapılacak?

Son Dakika! YÖK Başkanı Yekta Saraç üniversitelerin bahar dönemini uzaktan eğitim yaparak tamamlayacaklarını söyledi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, koronavurüsle ilgili alınan tedbirler konusunda  basın toplantısı düzenledi.

Koronavirüs nedeniyle eğitime ara verilirken, üniversiteye gitmek isteyen adayların da en çok merak ettiği soru "Sınavlar ertelencek mi?" oldu.

YKS TARİHİ BELLİ OLDU

YÖK Başkanı Yekta Saraç, milyonlarca üniversite adayının beklediği cevabı verdi. Saraç, YKS'nin 25 Temmuz ve 26 Temmuz'da yapılacağını duyurdu.

YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın açıklamalarından satır başları:

-Bahar döneminde yüz yüze eğitim olmayacak... Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik. 

-Uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı dersler yaz aylarında tamamlanacak.

-YKS 25-26 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

TYT 2020 NE ZAMANA ERTELENDİ?

YÖK Başkanı Yekta Saraç tarafından yapılan açıklamaya göre YKS'nin ilk aşaması olan TYT 25 Temmuz'da yapılacak. Temel Yetenek Testi TYT, Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS’nin ilk aşaması ve 4 yıllık lisans bölümü yani üniversite tercihi (2 yıllık ön lisans bölümleri de dahil) yapılabilmesi için girilmesi zorunlu.

AYT 2020 SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

AYT yani Alan Yetenek Testi, YKS’yi oluşturan 3 testten biri… 4 yıllık lisans bölümü tercih etmek isteyenler için girilmesi zorunlu olan AYT 2020 tarihi ÖSYM sınav takviminin açıklanmasıyla birlikte belli oldu. Buna göre AYT 26 Temmuz'da yapılacak.

YDT 2020 SINAV TARİHİ BELLİ OLDU?

Yabancı Dil Testi YDT 2020 sınav tarihi, ÖSYM tarafından yapılan açıklamanın ardından belli oldu. Buna göre YDT, 26 Temmuz günü AYT’den sonra yapılacak.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri