GÜNDEM

'Sorsan Müslümanız' sözlerine eleştiri yağmıştı! Ece Üner tepkilere cevap verdi

Show TV haber spikeri Ece Üner'in geçtiğimiz günlerde koronavirüs fırsatçılarını yermek maksadıyla söylediği 'Sorsan hepimiz Müslümanız' sözlerine tepki yağmıştı. Üner o eleştirilere "Söylediklerimden “namaz kılmak kötüdür” ya da “fırsatçılar namaz kılanlardır” gibi bir sonuç çıkartmak olağanüstü bir çaba ve “meziyet” ister.'' sözleriyle cevap verdi.

Türkiye bir yandan koronavirüs ile mücadele ederken diğer yandan da fırsatçılarla uğraşıyor.  Sağlık endişesini istismar edenler, ürünleri fahiş fiyatlarla piyasaya sunarak ceplerini doldurmanın telaşında. Gözünü para hırsı bürümüş vicdansız kesimlere en sert çıkışlardan birisi de Show TV spikeri Ece Üner'den geldi.

Üner, ekranlar aracalığıyla bu kesimi hedef alarak, şu ifadeleri kullandı. Üner Show TV Ana Haber bülteninde kullandığı şu ifadelerle virüs fırsatçılarını hedef almıştı:

"Namuslu esnafa hiçbir lafımız sözümüz yok. Ama Virüs mü, fırsatçılar mı daha hızlı yayılıyor? Bilemedik. Koronavirüs geliyor, maske fiyatı 5 katına çıkıyor. Dezenfektan fiyatları katlanıyor.

''Makarna, 3 katına çıkıyor. Deprem oluyor, ev sahipleri kirayı 3 kat artırıyor. Sorsan hepimiz Müslümanız. Ama gel gör ki, namaz 5 vakit, ahlak 24 saat farz. İhbar edin. Bu bizim vatandaşlık sorumluluğumuz.'' 

Üner'in bu sözlerine bazı kesimlerden tepki geldi. Tepki gösteren o isimlerden biri de Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'dı. Ahmet Hakan ''Fırsatçılık yapanların namaz kıldığına dair elinde bir veri var mı?'' sözleriyle Üner'i eleştirmişti.