GÜNDEM

Sosyal medya bu görüntüleri konuşuyor! Sizce hangi zebra kameraya bakıyor?

Hindistan'da fotoğrafçı Lodhi'nin kayıt altına aldığı zebralar sosyal medyada viral oldu. İnternet kullanıcıları hangi zebranın kameraya baktığını çözemedi. İşte göz yanılmasına neden olan birbirinden ilginç kareler.

İlk bakışta bambaşka gördüğünüz fotoğrafa dikkatlice baktığınızda aslında gözünüzün ne kadar kolayca kandırıldığını anlıyorsunuz. Bazı fotoğraflara ise ne kadar bakarsanız bakın işin içinden çıkamıyorsunuz. İşte her şeyin birkaç saniyelik bir yanılsama olduğunu gösteren fotoğraflar.

Hindistan'ın Nagpur kentinde yaşayan vahşi yaşam fotoğrafçısı Sarosh Lodhi'nin, geçtiğimiz yıl Kenya'da çektiği fotoğraf yakın zamanda sosyal medyanın gündemine oturdu. Lodhi fotoğrafı Twitter'dan paylaştıktan sonra, sosyal medya kullanıcılarından zebraların hangi yöne baktığını tahmin etmelerini istedi. Fakat internet kullanıcıları sorunun cevabında hemfikir olamadı.

Kullanıcıların büyük kısmı 'sol'daki zebranın kameraya baktığını belirtirken, bazı sosyal medya kullanıcıları da sağdaki zebranın kameraya dönük olduğunu savundu. Sarosh Lodhi ise 'sol' yanıtını verenlerin doğru cevap verdiğini söyledi. İşte göz yanılması yaşatan fotoğraflar...