GÜNDEM

Sosyal medya bu karelerle çalkalanıyor! Kraliçe'nin kılıcına karşı Türk kılıcı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya'da verdiği hutbeye kılıç ile çıkmasını eleştiren isimlere cevaben İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in kılıçla çektirdiği fotoğraflar sosyal medyada paylaşılıyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya'da verdiği hutbeye Osmanlı'dan kalan geleneğe riayet ederek kılıç ile çıkması üzerine sosyal medyada yapılan paylaşımlarda İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in kılıçla çekilmiş fotoğrafları paylaşıldı.

Kullanıcılar yaptıklara paylaşımlara ''Kraliçe'nin kılıcına karşı Türk kılıcı'' şeklinde notlar ekledi.

ALİ ERBAŞ MİNBERE KILIÇLA ÇIKTI

86 yıl sonra özgürlüğüne kavuşan Ayasofya Camii'nde ilk namazı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Erbaş, bir Osmanlı geleneği olan minbere kılıçla çıkma geleneğini sürdürerek hutbe okumaya elindeki kılıçla birlikte çıktı.

'KILIÇ SEMBOL OLDUĞU İÇİN DEĞERLİDİR''

Ali Erbaş'ın aynı Osmanlı dönemindeki gibi hutbe okumaya kılıç ile çıkması sosyal medyanın ana gündemlerinden biri oldu. Bazı muhalif isimler Erbaş'ın kılıç eşliğinde hutbe irad etmesini eleştirirken onlara gelen cevaplar da gecikmedi.

Gazeteci yazar İsmail Kılıçarslan konuya ilişkin şu twiti attı:

HUTBE VERMEYE KILIÇLA ÇIKMAK NE ANLAMA GELİYOR?

Türkiye'nin önde gelen tarihçilerinden Derin Tarih dergisi Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan Ayasofya’daki kılıcı eline alarak minberin basamağına oturdu ve Yeni Şafak Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu.

Yorumlar
Günün Manşetleri