GÜNDEM

Sosyal medya düzenlemesinin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya platformlarının kontrol altına alınması gerektiğine yönelik açıklamalar yaptı. Bu açıklamaların ardından, AK Parti’nin konuyla ilgili hazırladığı kanun teklifi çalışmasının detayları belli oldu..

Sosyal medya düzenlemesinin detayları belli oldu. AK Parti’nin sosyal medya taslağında Twitter, Instagram ve Facebook’a temsilci bulundurma zorunluluğu getiriliyor. Kişisel verilerin korunması hedefleniyor. Zararlı içeriği 24 saatte kaldırmayana 50 milyon Euro’ya kadar ceza verilecek.

Düzenlemeyle, Twitter başta olmak üzere önemli sosyal ağlara hukuka aykırı içeriğin kaldırılması veya içeriğe erişimin engellenmesi için Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirilmesi planlanıyor. Düzenleme için Almanya ve Fransa’daki uygulamalar örnek olacak.

Temsilci zorunlu olacak
AK Parti’nin üzerinde çalıştığı düzenlemeye göre, Türkiye’de temsilci bulundurulması için Twitter, Instagram ve Facebook gibi şirketlerin temsilcileri ile görüşmeler yapılıyor. 

Hürriyet'in haberine göre; Instagram ve Facebook gibi şirketlerin Türkiye’de ofis açmaya sıcak baktığı, Twitter’ın ise bu öneriye olumlu bir yaklaşımda bulunmadığı belirtiliyor.