GÜNDEM

Sosyal medyada dönen koronavirüs yalanı ifşa oldu! İran'dan gelen uçak aslında...

Koronavirüs şüphesiyle Ankara'ya iniş yaptığı söylenen uçakla ilgili sosyal medyada dönen iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı...

Haber sitelerinin son dakika haberi olarak duyurduğu koronavirüs nedeniyle Ankara'ya iniş yapan uçakla ilgili sosyal medyada çarpıcı iddialar ortaya atılmaya başlandı.

TEDBİR ALINMAMIŞ GİBİ ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR...

Algı yapmak için harekete geçenler sosyal medya üzerinden, sanki hiçbir tedbir alınmamış gibi bir hava oluşturarak devleti suçlamak için kolları sıvamış durumdalar.

Sosyal medyada dönen söylentilere göre, İran'a yapılan uçuşların durdurulduğu açıklanmasına rağmen, yapılan sefer esnasında uçakta koronavirüs şüphesi ortaya çıktı. Bu sebepten dolayı acil koduyla Ankara Esenboğa Havalimanını'na iniş yapıldı.

PEKİ GERÇEK NE? OLAYIN ESASINI SAĞLIK BAKANI AÇIKLADI

Kısa süre geçmeden olayın anlatılanlarla uzaktan yakından ilgisi olmadığı ortaya çıktı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamadan edinilen bilgilere göre İran'dan yapılan uçuş, önceden planlamış bir uçuştu ve bütün tedbirler alınmıştı. İran'da yaşayan vatandaşların kurtarılması için aynı Wuhan'dan getirilen vatandşalarımıza yapıldığı gibi özel bir program yapıldı.

Gelen vatandaşların hangi uçakla gelecekleri, hangi hastahaneye nakledilecekleri gibi tüm planlar hazırdı. Bu program dahilinde Türkiye'ye getirilen vatandşaların sağlık kontrolleri karantinaya alınarak boşaltılmış bir hastahande yapılacak.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri