GÜNDEM

Süleyman Soylu'dan Mehmetçik ile çekilen fotoğrafından rahatsız olan yandaşlara cevap

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yılbaşı gecesi Belbuka Üst Bölgesi'ne giderek Mehmetçik ile yediği yemeğin görüntüleri yandaş medyayı adeta çılgına çevirdi. Cumhuriyet Gazetesi ve yandaş yazar Yılmaz Özdil'in sözlerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yanıt geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni yıla girilen saatlerde, Van'daki Kato Jirka bölgesinde yaklaşık 3 bin rakımda bulunan Belbuka Kalekol Üs Bölgesi Komutanlığı'nda görev yapan askerlere ziyarette bulundu.

2021'E GİRERKEN DE MEHMETÇİK'İN YANINDAYDI

Askerlerle sohbet ederek moral veren ve yeni yıllarını tebrik eden Soylu, üs bölgesindeki kuleler ve yaşam alanlarında incelemelerde bulundu.

Soylu, yeni yıla girilen ilk dakikalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, bulundukları bölge hakkında bilgi verdi.

CUMHURİYET RAHATSIZ OLDU: "NEDEN MASADA DEĞİL" DİYE SORDU

Bakan Soylu'nun askerlerle birlikte yer sofrasında oturması, Cumhuriyet gazetesinde haber oldu.

Gazetenin haberinde Süleyman Soylu'nun askerlerle neden masada değil de yer sofrasında oturmasını, her türlü teknik ekipman ve imkanın sunulduğu "kalekol" askeri üssün, bir masadan yoksun olmasına bağladı.

YILMAZ ÖZDİL DE O KARELERİ ELEŞTİRDİ

Yandaş tüccar yazar Yılmaz Özdil de Cumhuriyet Gazetesi gibi o fotoğraf karelerinden rahatsız oldu.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Özdil, ''38 yıldır bu memlekette gazetecilik yapıyorum, terörün en saldırgan dönemlerinde sınır karakolları gördüm, Türk askerinin postalını çıkarıp yerde yediğini ilk defa görüyorum'' dedi.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN CEVAP GELDİ

Gelen eleştirilere cevap veren İçişleir Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

''İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR''

''Yıllar sonra, üç ay önce üstlendiğimiz Belbuka Üst Bölgesi sadece PKK’nın değil, PKK yardakçıları Yılmaz Özdil ve medya faresinin de psikolojisini bozmuş anlaşılan... Bizim köyde şöyle söylerler; İt ürür kervan yürür!''

Yorumlar 6 Yorum
Günün Manşetleri