GÜNDEM

Sultanbeyli Belediyesi 56 bin aileye yardım götürdü!

Sultanbeyli Belediyesi, koronavirüse karşı ilk günden itibaren tedbirlerini alarak çalışmalarına başladı. Sultanbeyli Belediyesi, Kaymakamlık ve STK işbirliğiyle yaklaşık 56 bin aileye yardım ulaştırdı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen koronavirüse karşı Sultanbeyli Belediyesi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Açıklanan tedbirleri ivedilikle uygulamaya koyan belediye, ilçede bulunan okulları, camileri, berberleri, kuaförleri, cemevlerini, minibüs hatlarını, emniyet araçlarını, kültür merkezlerini, cadde ve sokakları, meydanları, eczaneleri, spor salonlarını ve halkın yoğun olduğu alanları dezenfekte etmeye devam ediyor.

Kent meydanı düzenli olarak yıkanıyor, evinde tek başına yaşayan yaşlılara iftarlık sıcak yemek götürülüyor. Tedbirler kapsamında ilçede düzenli olarak gerçekleştirilen kültür etkinlikleri ertelendi, belediye bünyesinde bulunan gençlik merkezleri online eğitime geçti. Sultanbeyli Belediyesi, Kaymakamlık ve STK işbirliğiyle yaklaşık 56 bin aileye yardım ulaştırdı. 20 bin aileye belediye erzak kolisi dağıtırken, 27 bin aileye de devlet tarafından nakit yardım yapıldı.

BAŞKAN’DAN BAYRAM TEBRİĞİ

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin yaptığı değerlendirmede, ilçe belediyesi olarak alınabilecek tüm tedbirleri uygulamaya koyduklarını ifade ederek, “Dünyamız büyük bir tehlike ile karşı karşıya.

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok önemli tedbirler uygulanıyor. İlçemizde dezenfekte çalışmalarına hızla devam ediyoruz. Kültür merkezleri, spor salonları, okullar, kütüphaneler, nikah salonu, meydanlar, berberler, kuaförler, sağlık kuruluşları, eczaneler, parklar, halkımızın yoğun olarak kullandığı alanlar, cadde ve sokakları dezenfekte etmeye devam ediyoruz” dedi. Evde tek başına yaşayan yaşlılara iftarlık sıcak yemek götürdüklerini, yaklaşık 20 bin kişiye erzak kolisi ulaştırdıklarını kaydeden Başkan Keskin, “Açıklanan veriler umut verici. Alınan tedbirler hamdolsun ülkemizi başarılı sonuçlara ulaştırıyor. Bundan sonra da tedbirlere uymaya harfiyen devam ederek salgınla mücadelemizi devam ettirmeliyiz. Bu süreci hep birlikte başarıyla atlatacağız. Tüm hemşehrilerime bu sürece verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyor, sağlık dolu nice Ramazanlar ve bayramlar diliyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Günün Manşetleri