GÜNDEM

Sultanbeyli’de kentsel dönüşüm sürüyor

Sultanbeyli’de kentsel dönüşüm hız kazandı. İlçede çok sayıda bina ruhsat alarak dönüşümün sağladığı imkânlardan faydalandı.

2B ve hisseli parsellerin çözüme kavuşmasıyla Sultanbeyli’de dönüşüm başladı.

Birçok hak sahibi depreme karşı dayanıklı binalarda oturmak için dönüşümün sağladığı imkanlardan yararlandı.

''MÜLKİYET MESELESİ TARİHE KARIŞTI''

Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Rabbime hamdolsun ilçemizin asırlık sorunu olan mülkiyet meselesi tarihe karıştı. Hemşehrilerimiz tapularını almaya devam ediyor. Tapularını alan vatandaşlarımız dönüşümün imkanlarından faydalanıyor.” dedi. 

''DEPREM GERÇEĞİNİN BİLİNCİNDEYİZ''

Bugüne kadar 23 bin 836 hak sahibinin tapusunu aldığının altını çizen Başkan Keskin, şu ifadeleri kullandı:

“Deprem gerçeğinin bilincindeyiz. Bu bilincin gereği ilçemizi hızla depreme karşı hazırlama gayreti içindeyiz. Bu kapsamda 3 bin 448 yeni bina için ruhsat verdik.

''937 BİNA YIKILARAK YENİDEN YAPILDI''

Diğer taraftan 12.977 bağımsız bölümden oluşan 1.215 yapı iskânını aldı. Kentsel dönüşüm çerçevesinde 973 bina yıkılarak yerlerine yenileri yapıldı.

''767 AİLEYE 11 MİLYON 392 BİN LİRA KİRA YARDIMI YAPILDI''

Dönüşümden faydalanan hemşehrilerimizin problem yaşamaması için 767 aileye 11 milyon 392 bin lira kira yardımı yapıldı. Öte yandan Hasanpaşa Mahallemizde 107 bina ve 386 bağımsız bölümün yer aldığı alanda model bir dönüşüm için çalışmalarımıza başladık.

''SULTANBEYLİ'MİZ İÇİN TÜM İMKANLARI SEFERBER EDİYORUZ''

Vatandaşlarımızın elini güçlendirecek, dönüşümü daha da hızlandıracak imar planı notlarımızı da ilçe meclisimizden geçirdik. Sultanbeyli’miz için tüm imkânları seferber ediyoruz. 

Yatay mimariyi benimseyen, ferah ve kullanışlı yapıların inşası için çalışıyoruz. İnşallah mutlu ve huzurlu bir Sultanbeyli için tüm gayretimizle çalışmaya hızla devam edeceğiz.’’

Yorumlar
Günün Manşetleri