GÜNDEM

Süper güç ABD her geçen gün daha kötüye gidiyor! Bir günde 1105 ölü

200 bin ölü bekleyen Amerika'da bugün 24 saat içerisinde 1.105 kişi öldü. Bu rakam koronovirüsden ölüm rekoru diye kayda girdi.

ABD'de koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1105 artarak 7 bin 163'e yükseldi.

ABD'DE SALGININ MERKEZİ NEW YORK

Öte yandan ABD genelindeki eyaletlere  bakıldığında, ülkede salgının en fazla etkili olduğu bölgeler arasında New York ve komşusu New Jersey öne çıkıyor.

New York eyaletinde dün 92 bin 743 olan vaka sayısı 10 bin 426 artışla bugün 103 bin 169'a çıkarken, New York'u 29 bin 895 vakayla New Jersey, 12 bin 744 vakayla Michigan takip ediyor.

SOLUNUM CİHAZLARINI BİZE ÖDÜNÇ VERİN

New York Valisi Cuomo, hastanelerin Corona virüsü hastaları için yoğun bakım ünitelerine dönüştüğünü belirterek, çok sayıda solunum cihazına ihtiyaç duyduklarını bir çok ayrı kaynaktan satın alma girişimlerinin sürdüğünü söyledi. Cuomo, “Eyalette daha az ihtiyaç sahibi hastaneler ve özel sektörden solunum cihazı gibi tıbbi ekipmanlarına gerektiğinde el koyarak bu üniteleri New York’ta daha acil ihtiyacı olan hastanelere dağıtmak için kararname imzalayacağım. İnsanların ölmesine izin vermeyeceğim” dedi.

Vali Cuomo, ABD’deki diğer eyaletlere de, ellerindeki solunum cihazlarını New York'a göndermeleri çağrısında bulunarak, “Elinizdeki solunum cihazlarını bize ödünç verin. Gerekirse satın bize. Ya parasını verelim ya da ödünç verin, New York krizde” dedi.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri