GÜNDEM

Tarihin en büyük kredi paketi açıklandı! İşte faiz oranları

Orta gelir grubunu ev sahibi yapacak ucuz konut kredisinden, yerli otomobil alımına kadar Cumhuriyet tarihinin en büyük kredi paketi açıklandıç Bakan Albayrak açıklanacak paket için "Cumhuriyet tarihinin en uygun maliyetli, uzun vadeli" demişti.. Vatandaş rahat bir nefes alacak..

Hazine ve Maliye Bakanlığı koronavirüsün ekonomiye etkilerini bitirmek için mücadele veriyor. Normalleşme sürecine girerken vatandaşın cebini rahatlatacak tarihin en büyük kredi paketi geliyor. 3 devlet bankası, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'tan son dakika koronavirüs salgını nedeniyle yeni kredi paketi açıklandı. İşte kalem kalem faiz oranları..

Pakette, konut, otomobil, beyaz eşya, mobilya, tatil başta olmak üzere doğrudan vatandaşın ihtiyaçlarını karşılayacak ürünler için düşük faizli, uzun vadeli krediler sağlanıyor. Kira öder gibi ev sahibi olunabilecek..

ÜÇ AYAKLI PAKET

Koronavirüs salgını ile mücadele döneminde İstikrar Kalkanı Paketini devreye alarak 83 milyonu korumaya alan hükümet, yeni finans paketini de bugün yaşama geçiriyor. 

Kapsamı bir hayli geniş olan paket, "sosyal ihtiyaçlar, tatilseyahat, konut" olmak üzere üç ayaktan oluşuyor.