GÜNDEM

TBMM'de vekiller af yasası için toplandı! Herkes maske taktı

Türkiye Büyük Millet Meclisi bugün toplandı. Toplantıda tarihi bir gün yaşandı. Meclis Başkanvekili Gök, genel kurulu maske takarak yönetti, milletvekilleri, meclis çalışanları ve gazeteciler dahil herkes maskeliydi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında toplantıya önlem alarak başladı. Genel Kurul'a katılan vekiller maske taktı, maske takmayan vekiller uyarıldı.

Milletvekilleri sıraları sosyal mesafe kuralı gereği birer koltuk boş bırakılarak düzenlendi. Ayrıca milletvekili sıralarına da kolonya bırakıldı. Milletvekilleri, yerlerinden ve kürsüden yaptıkları konuşmalarda da maskelerini çıkarmadı.

Koronavirüs Bilim Kurulu’nun açıklamaları çerçevesinde artık kapalı yerlerde, marketlerde, otobüslerde maske takılmasının zorunlu hale geldiğini aktaran Meclis Başkanvekili Levent Gök, şunları kaydetti:

Doğrusu da budur. Bizler de TBMM'de kapalı alanda görev yapmaya çalışan milletvekilleri olarak bu tehditle burun buruna olan kişileriz. Milletvekillerimizin yaptığı görev nedeniyle sağlıklarını korumaları ve özellikle sosyal mesafeyi koruyarak da maske takılmasının zorunlu olduğu bir sürecin içerisindeyiz. Meclis Başkanlığımız olarak bundan sonraki çalışmalarımızı maske takarak sürdüreceğiz.

Milletvekillerimizin maske takarak ve sosyal mesafeyi koruyarak yapacağı çalışmalar toplumumuz için de önemli olacaktır. Bizler topluma örnek olması gereken insanlarız. Çalışmalarımızı bundan sonra çok daha dikkatli, tedbirlerimizi artırarak, bana bulaşmaz mantığının çok daha ötesinde, herkese bulaşabileceğini bilerek, tedbirlerimizi alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Milletvekillerimizin istisnasız, maske takmadan Genel Kurula gelmemelerini rica ediyorum.