GÜNDEM

Tevavüzle suçlanan Ahmet Deniz Atabay serbest bırakıldı!

Gazeteci Mehmet Özışık'ın ortaya çıkardığı CHPli Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın tecavüz skandalında yeni bir gelişme yaşandı..

Türkiye günlerdir CHPli Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın tecavüz olayını konuşuyor. Gazeteci Mehmet Özışık'ın ortaya çıkardığı skandal olay ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

5 günün sonunda nihayet adliyeye davet edilen Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, savcılıktaki ifadesinden sonra hakimin karşısına çıkarılmaya bile gerek duyulmadan elini kolunu sallayarak görevinin başına döndü. 

SUÇLAMALARI REDDETTİ
Atabay ve iki meclis üyesi, sabah saatlerinde Didim Adliyesi'ne gelerek olayla ilgili ifade verdi. Hem Atabay'ın hem de iki meclis üyesinin, kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmediklerini söyledikleri, bu durumun kendilerine yönelik bir kumpas olduğunu söylediği belirtildi. Yaklaşık 2 saat adliyede kalan Atabay ve beraberindekiler, savcılıktaki ifade verme işlemi sonrası adliyeden ayrıldı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Didim son günlerde CHP’li Belediye Başkanı Deniz Atabay’ın 5 yıl önce kendisinden iş isteyen S. adlı kadını 2 ay boyunca tehdit ederek cinsel istismarda bulunduğu iddiaları ile çalkalanıyor. Mağdure olayı ilk olarak Gazeteci Mehmet Özışık'a anlattığını söyledi ve “Gazeteci Mehmet Özışık’a anlattım. Çünkü bana güven verdi” dedi..

Didim'de CHP’li Belediye Başkanı Deniz Atabay'dan 5 yıl önce iş isteyen S. adlı kadın, kendisine zorla uyuşturucu içirildiğini ve tecavüz edildiğini anlattı. CHP’li Belediye Başkanı Deniz Atabay, iddiaları kabul etmeyip “Rant çetesinin bu senaryoyla” kendisini hedef aldığını savundu.

“Kocamdan ayrıldıktan sonra tek başıma kaldım''
Mağdure S. başından geçtiğini iddia ettiği olayları Gazeteci Mehmet Özışık'tan sonra Hürriyet Gazetesi'ne anlattı. Herşeyi anlatan S. şöyle konuştu: “Kocamdan ayrıldıktan sonra tek başıma kaldım, maddi sıkıntıya düştüm. Oğlumu yanıma alabilmek için çalışmam gerektiğini anladım. Belediyenin kapısını çaldım. ‘Başkanla görüşmek istiyorum’ dedim. Başkan Atabay’a ‘Temizlik, çaycılık yaparım’ dedim. ‘Size döneriz’ dedi. Aynı akşam, iş insanı olduğunu öğrendiğim Ali Çağlar beni aradı. ‘Belediye başkanı ile iş talebinizle ilgili görüşmüşsünüz. Kabul ederseniz gelip sizi alayım’ dedi. Ben de ‘Olur’ dedim. Gittiğimiz yer Çağlar’ın çiftliğiymiş. İçeri girdiğimde beni şu anda belediye başkan yardımcılığı yapan Öznur isimli bir kadın karşıladı. İçeride Öner Çiçek isimli biri daha vardı. 3 erkek 2 kadındık. Onlar içki içip sohbet ediyordu. ‘Bir şey içer misin?’ diye sordular. ‘Yok’ dedim. Öznur Hanım ısrar etti. ‘Tamam, içeyim’ dedim. Ama bünyem alışık olmadığı için kontrolü kaybettim.

''Zorla uyuşturucu kullandım cinsel istismara uğradım''
Daha sonra zorla uyuşturucu kullandıktan sonra fenalaştığını, bu sırada evdekilerin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu öne süren S., “Kendime geldiğimde bağırıp, ağlamaya başladım. Ali ‘Seni evine bırakayım’ dedi. Arabaya bindiğimizde ‘Görüntülerini çektik biliyorsun. Bundan sonra gel dediğimizde gelmezsen görüntüleri ailene gönderir seni mahvederiz’ diye tehdit savurdu. ‘Yeter ki ailem, oğlum duymasın’ dedim ve dedikleri her şeyi yaptım. Haftada ya da bazen 10 günde bir arıyordu. Arada bana para veriyorlardı. Öyle yaşamaya çalışıyordum. 2 ay boyunca cehennemi yaşadım. 2 ay sonunda İzmir’de bir arkadaşımın yanına kaçtım” ifadelerini kullandı.

''Daha güçlü belediye başkanlarına musallat olmaz mıydım?''
“Başkan Atabay açıklama yaptı. ‘Komplo’ dedi. Ne dersiniz?” diye soruyorum, S. “Rant çetesi diyor. Ben bu çetenin elemanıymışım. Komplo kurmuşum. Hadi Allah aşkına…” diyor. Araya giriyorum. Tekrar soruyorum: “Kadın hakları, cinsel taciz mevzularını kullanıp çıkar sağlama peşinde misiniz?” S. şöyle devam ediyor: “Ne çıkarım olabilir. Komplo kurmak isteseydim, daha güçlü belediye başkanlarına musallat olmaz mıydım? Niye Didim Belediye Başkanı? Sansasyon yaratacak birini seçerdim ünlü olmak isteseydim. Tek hayalim suçluların cezasını çekmesi.”

“Gazeteci Mehmet Özışık’a anlattım''
‘Neden şimdi?’ sorusuna S., “5 yıl boyunca Ege Üniversitesi Hastanesi’nde psikolojik tedavi gördüm. Beni bulurlar, başıma bir şey gelir, 20 yaşındaki oğlum olanları öğrenir, ellerindeki videoları gönderirler diye çok korktum. Ama artık korkmuyorum. Yoluma devam etmek için konuşmam lazım. Psikoloğumla böyle karar verdik” dedi. Bu olayları ilk kime, nasıl anlattığını soruyorum. Genç kadın “Gazeteci Mehmet Özışık’a anlattım. Çünkü bana güven verdi” diye konuştu.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri