GÜNDEM

TRT muhabirinden Murat Ongun'a tokat gibi yanıt

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Altunizade üst geçidinin ücretli olduğu haberini yalanlayarak, TRT'yi sosyal medya trolleri ile aynı duruma gelmekle itham etmişti. İddialara TRT muhabirinden tokat gibi yanıt geldi.

Altunizade'de  bir haftadır devam eden ve bir türlü çözülemeyen metrobüs problemi vatandaşı isyan etme noktasına getirdi. Metrolarda oluşan yoğunluğu azaltmak için metroları kapatan CHP'li İBB yönetimi yine akıllara ziyan bir karara imza attı.

Altunizade'de oluşan metrobüs kalabalığını azaltmak için turnikeler üst geçidin karşısına kurulunca yolun karşısına geçmek isteyen vatandaşlar akbil ücreti ödemek zorunda.

Konuyu tüm şeffaflığı ile aktaran TRT Muhabiri Sena Ünal'a konuşan vatandaşlar şu yorumlarda bulunuyor:

"Yanlış bir uygulama. Benim karşıda oturduğumu düşünün ben buradan kart basarak mı karşıya geçeceğim. Bunun bir açıklaması olmalı bu neye istinaden buraya koyuldu? İnsanları neden bunaltıyorlar?"

Bir başka vatandaş ise tepkisini şu sözlerle dile getiriyor:

"Turnikelerin buraya alınması çözüm değil. Bazen ben burada 40 dakika bekliyorum, bazen bir önceki durağa gidip buraya geliyorum."

Haberin devamında 'İstanbullular kart basmadan üst geçidi kullanamıyor, karşıdan karşıya geçmek isteyenler ise alt geçidi kullanmak zorunda kalıyor' ifadelerine de yer veriliyor.

Bulunan bu çözüm de ne yazık ki kalabalığı azaltmaya yetmedi.

Konuyla ilgili İBB'nin 45 bin lira maaş alan sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesabı üzerinden TRT'yi hedef alan açıklamalarda bulundu.

MURAT ONGUN SIRALI OLARAK ŞU TWEETLERİ ATTI

"Altunizade üst geçidinin ücretli olduğu haberi doğru değildir. Kullanan herkesin bildiği gibi üst geçidin diğer kısmında konut alanı mevcut değil. Etrafı bağlantı yollarıyla çevrili bir yeşil alan var. Oraya da üst geçidin hemen altındaki metro alt geçidinden geçilebilmekte.

Gün boyu üstgeçitten yayın yapan TRT’nin, maaşlı sosyal medya trolleriyle aynı seviyesizliğe gelmesi üzücüdür. Metro ve metrobüslerin hizmet yoğunluğu ve kalitesi kısa sürede arttırılmıştır. Şu ana kadar eksik, hatalı yapılan tüm çalışmaların düzeltilmesi için de çalışılmaktadır.

Altunizade’de röportaj yapılan alanda Ulaşım Daire Başkanı'mızın açıklama yapma talebinin @trthaber muhabirince kabul edilmemesini de kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz."

Murat Ongun'un iddialarına TRT muhabirinden yanıt gecikmedi

  

Yorumlar
Günün Manşetleri