GÜNDEM

Tüm belediyeler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni örnek almalı

Kocaeli Büyükşehir Doç. Dr. Tahir Büyükakın koronavirüsle mücadele kapsamında hayata geçirdiği projelerle örnek oluyor. Bu kapsamda gıda yardımları ve bakım hizmetleriyle ihtiyaç sahibi vatandaşların derdine derman olan belediye, şoför, berber, lokanta, kahvehane gibi esnaf çalışanlarına da önemli destekler veriliyor.

Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında ilk andan itibaren tüm tedbirlerini alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın vatandaşların huzuru ve gelecek kaygısı duymaması adına aldığı önlemler de harfiyen uygulanıyor. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi vatandaşların derdine derman olan Büyükşehir Belediyesi şoför, berber, lokanta, kahvehane gibi esnaf çalışanlarına da önemli destekler veriyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ‘Gönül Kazan’ projesi ile hasta, yaşlı ve engelli olup yemek yapabilecek güçten yoksun kimselere sıcak yemek ulaştırıyor.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ YALNIZ KALMADI

Öncelikle ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya özel önem veren Büyükşehir Belediyesi Geniş Ailem Projesi ile 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olup evden çıkamayan vatandaşların temel yaşam ihtiyaçları karşılandı. Bu kapsamda 16 bin 388 haneye ulaşıldı. 41 Kart ile 19 bin 400 aileye gıda yardımında bulunuldu. Kimsesi olmayan, tek başına yaşayan ve kendi ihtiyaçlarını göremeyen toplam 25 bin 660 kişiye 75 bin 980 öğün yemek verildi. Bu süreçte çeşitli sebeplerden dolayı işini kaybeden ve ihtiyaç sahibi ailelere 165.000 adet gıda ve hijyen paketi dağıtımına başlandı.

SOSYAL YARDIMLAR KESİLMEDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın

Türkiye’de görülen vakaların artışı ve Sağlık Bakanlığı’ndan gelen ‘Evde Kal’ çağrılarından sonra vatandaşların huzuru ve gelecek kaygısı duymaması adına birçok önlem almıştı. İlk olarak Büyükşehir Belediyesi’nden sosyal yardım alan vatandaşlardan süresi dolanlara, sosyal yardımların kesilmeyeceğini belirtmişti. O vatandaşlar sosyal yardımlarını almaya devam ediyor.

EVDE KALANLARIN ALIŞVERİŞİNİ EKİPLER YAPTI

Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında sosyal destek ekipleri binlerce hijyen paketi dağıttı.
Başkan Büyükakın, Geniş Ailem projesi kapsamında 60 yaş ve üzeri büyüklerin talep etmeleri durumunda günlük alışveriş ve ihtiyaçlarına yardım etmek için ekiplerin hazır olduğunu belirtmişti. Sokağa çıkma yasaklarının da gelmeye başlamasıyla birçok 60 yaş üstü vatandaşa talepleri doğrultusunda yardım edildi. Kah alışverişli yapıldı kah gözlükçüye götürüldü, kah pazardan sebzesi meyvesi alındı kah toprak kazması için bozulan çağa motoru tamire götürüldü. Büyükşehir bu zorlu dönemde yaşlılarını da asla yalnız bırakmadı.

EVSİZLERE BARINMA HİZMETİ SAĞLANDI

Koronavirüs salgınına karşı büyük bir mücadele veren Büyükşehir Belediyesi, bu süreçte dışarıda yaşayan evsiz, ihtiyaç sahibi birey ve aileleri Barınma, Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezleri’nde konuk ediyor. Barınma merkezinde kalan vatandaşların sağlık ihtiyaçları da Kocaeli Büyükşehir Belediyesince karşılanıyor.

EV KARANTİNASI YURTLARA TAŞINDI

Evde karantina olanların yurtlara yerleştirilmesine ve tüm ihtiyaçlarının (yeme, içme, hijyen) Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmasına karar verildi. Bu yurtların dezenfeksiyon işlemleri de Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlandı.