GÜNDEM

Tüm Türkiye saat 21.00'de balkonlara çıkıp İstiklal Marşı okuyacak!

Türkiye 100. yıldönümünü kutladığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bugün saat 21.00'da evlerinin balkonları ve camlarına çıkıp İstiklal Marşı'nı okuyacak.Cumhurbaşkanı Erdoğan'da İstiklal Marşı'na katılım yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’üncü yılı nedeniyle çok özel bir program hazırladı. Bu sene koronavirüs salgını nedeniyle bayram kutlamaları evlerde gerçekleştiriliyor.

Bu akşam saat 21.00 başta çocuklar olmak üzere tüm Türkiye balkonlara çıkarak İstiklal Marşı okuyacak. Bu etkinliğe Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülük edecek. 

Erdoğan’ın canlı yayına İstiklal Marşı’nı okuyacağı saat 21.00’den birkaç dakika önce bağlanacağı söyleniyor. Erdoğan önce 23 Nisan’ın anlamı ve Meclis’in yüzüncü yılına ilişkin bir konuşma yapacak, ardından da tüm Türkiye’yi evlerinden, eğer mümkünse evlerinin balkonlarına çıkarak gür bir sesle İstiklal Marşı’nı okumaya davet edecek.

Erdoğan, tüm Türkiye’yi arkasına alarak Huber Köşkü’nden canlı yayında İstiklal Marşı’nı söylerken, Mustafa Şentop da Meclis bahçesinden İstiklal Marşı’nı okuyarak iştirak edecek.

Yorumlar
Günün Manşetleri