GÜNDEM

Türk askerleri 50 araçla İdlib'e girdi!

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait yaklaşık 50 araçlık konvoy tansiyonun yükseldiği İdlib'e girdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait 50 araçlık yeni bir askeri konvoy siviller için güvenli bir bölge oluşturmak amacıyla sabah saatlerinde İdlib'e girdi.

Suriye Milli Ordusu'da (SMO) Türk askerine eşlik etti. 

REJİM HEDEFLERİ VURULMUŞTU
Öte yandan Suriye rejimi, İdlib ve Halep kırsalında saldırılarını sürdürüyor. Bölgede savaş uçakları, sivil yerleşim yerlerinin yanı sıra TSK’nın üslendiği alanların çevresini bombalamayı sürdürüyor. TSK ise Serakib ve Neyrab’taki rejim hedeflerini topçu atışları ile vurmuştu. Muhaliflerin de Halep batısındaki Şeyh Süleyman hattında bir grup rejim milisini füze ile vurduğu belirtildi.

600 BİN KİŞİ TÜRKİYE SINIRINDA
Suriye'de Esed rejiminin saldırıları, halkı, Türkiye sınırına göç etmek zorunda bırakıyor. Sene başından beri yapılan saldırılar sebebiyle yaklaşık 600 bin kişi Türkiye sınırına göç etmek zorunda kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede güvenli bölge oluşturmak için bu sabah saatlerinde 50 konvoyla İdlib'e girdi.

AKAR SINIRA GİTMİŞTİ
Geçtiğimiz günlerde, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Suriye sınırının sıfır noktasındaki birliklerde incelemelerde bulunmuştu. Bakan Akar, burada ilk olarak Ordu Taktik Komuta Yeri'ni ziyaret edip Harekat Merkezi'ndeki harita üzerinde bölgedeki son duruma ilişkin bilgi almıştı.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri