GÜNDEM

Türkiye İsrail'e 3 uçak dolusu tıbbi malzeme sattı! Satış şartlarında dikkat çeken Filistin detayı

Koronavirüs salgını sebebiyle tedbir almakta zorluk çeken İsrail, Türkiye'den 3 uçak dolusu tıbbi malzeme satın aldı. Türkiye'nin satış şartlarında Filistin'e gönderilecek olan yardımların engellenmemesi detayı bulunuyor.

Yeni tip koronavirüs yani bir diğer adıyla Covid-19 tüm dünyayı endişelendirmeye devam ediyor. Toplam enfekte olan insan sayısı 2 milyonu geçti. Salgının oluşturduğu tahribatı bir türlü onaramayan birçok dünya ülkesi çareyi Türkiye'nin kapısını çalmak da buldu. O ülkelerden biri de İsrail oldu. İsrail, Türkiye'den 3 uçak dolusu tıbbi malzeme satın aldı.

ABD merkezli Bloomberg tarafından yapılan habere göre, Türkiye İsrail'e 3 uçak tıbbi malzeme satmaya karar verdi. Aynı haberde dün 3 İsrail uçağının Türkiye'ye gelerek satılan tıbbi malzemeleri teslim aldıkları belirtildi.

TÜRKİYE SATIŞA ŞART KOYUDU: FİLİSTİN'E GÖNDERİLEN YARDIMLAR ENGELLENMEYECEK

Yine Bloomberg tarafından yapılan habere göre Türkiye benzer bir yardımı da Filistin'e gönderecek. Haberin detayında, İsrail'e satılan ürünlerin karşılığında Filistin'e gönderilecek olan yardımların engellenmeyeceği noktasında uzlaşma sağlandı.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI

Türkiye’nin maske, koruyucu önlük ve steril eldiven gibi malzemeleri sattığı belirtildi. Konuyla ilgili İsrail veya Türkiye resmi kanallarından henüz açıklama yapılmadı.

'3 İSRAİL UÇAĞI DÜN İNCİRLİK'E İNDİ'

İsmini açıklamayan Türk yetkili, Perşembe günü İsrail’den gelen 3 uçağın İncirlik üssünün güneyine inerek paketleri aldığını iddia etti. Yetkili, Türkiye’nin önümüzdeki günlerde Filistin’e gönderilecek paketin de bağışlanacağını söyledi.

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri