GÜNDEM

Türkiye Mazlum Kobani için harekete geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül YPG terör örgütü elebaşı Mazlum Kobani için harekete geçti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Trump'ın YPG'li terörist Mazlum Kobani ile görüşeceğini duyurması ve Rusya'nın da terörist başı ile telekonferans yapmasını sert bir dille eleştirdi.

Çavuşoğlu,  "Hakkında bir arama olan kırmızı bülten olan teröristle müttefiklerimizin görüşmesi kabul edilemez. Teröristleri meşrulaştırmaya başladığımız zaman yarın Bağdadi ile de görüşürler. Teröristlerle diyaloğa girmek geleneksel hale geldi. Bunları bir yazıyla nota ile ABD'ye bildirdik, Interpol'ün kırmızı bülteni var'' sözleriyle tepki gösterdi.

Teröriste gösterilen ilgiliye bir tepki de Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den geldi. Gül yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu kişinin ABD'ye girmesi halinde hakkında kırmızı bülten olduğu için bu kişinin tutuklanıp Türkiye'ye iade edilmesi gerekmektedir. 
 
ABD ile aramızda suçluların iade anlaşması olduğu için bu terör elebaşının iadesi gerekmektedir. Türkiye olarak bu hakkımızı tekrar hatırlattık.
 
ABD'ye girdiği anda derhal bir yazışma yapılacak. Dışişleri Bakanlığı üzerinden ABD'ye tekrar hatırlatma yapıldı."

Yorumlar
Günün Manşetleri