GÜNDEM

Türkiye ve Rusya'dan ortak koronavirüs aşısı kararı! Türkiye'de üretilecek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, düzenledikleri basın toplantısında, Türkiye ile Rusya'nın "Sputnik V" adlı koronavirüs aşının Türkiye'de ortak olarak üretilmesi konusunda anlaştığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Karadeniz'e kıyısı olan Soçi kentinde bir araya geldi ve ikili 8. Türkiye-Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu Toplantısı'na başkanlık etti.

RUS AŞISI TÜRKİYE İLE ORTAK ÜRETİLECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada ''Rusya ile Kovid-19 döneminde vatandaşların tahliyesi, turizm de dahil iyi bir ilişkilerimiz oldu. Sayın Putin, Sputnik V ile ilgili Cumhurbaşkanımıza telefonda bir teklifte bulununca, hemen Cumhurbaşkanımız Sağlık Bakanı'mıza talimat verdiler. Onun neticesinde kurumlarımız arasında mutabakat zaptı imzalandı. Sputnik V ile ilgili ilave bilgiler talep edildi. Sağlık Bakanımız da bu bilgilerin Rusya'dan gelmeye başladığını söyledi. Bu işbirliğinin amacı sadece aşı tedariği değil, ortak aşı üretimidir. Türkiye'de de bu aşının üretilmesidir. Ve bu hedefe doğru ilerliyoruz." dedi..

Yorumlar
Günün Manşetleri