GÜNDEM

Türkiye ve Yunanistan NAVTEX'leri iptal etti

TÜRKİYE ve Yunanistan'ın 28-29 Ekim'i kapsayacak şekilde ilan ettiği NAVTEX'ler iptal edildi.

Güvenlik kaynakları, Yunanistan'ın 29 Ekim'i, Türkiye'nin ise 28 Ekim'i kapsayacak şekilde ilan ettiği NAVTEX'leri iptal ettiğini açıkladı.

Yunanistan ve Türkiye'nin istikşafi görüşmeler kapsamında iyi niyet göstergesi olması amacıyla karşılıklı olarak Doğu Akdeniz'de daha önceden ilan edilen NAVTEX'leri iptal ettikleri duyuruldu.

İYİ NİYET GÖSTERGESİ
Yunanistan'ın 29 Ekim'i, Türkiye'nin ise 28 Ekim'i kapsayacak şekilde ilan ettiği NAVTEX'leri iptal ettiği açıklanırken, Güvenlik kaynakları, Türkiye'nin Akdeniz’de planlı atış eğitimlerine ilişkin NAVTEX'ini de iyi niyet göstergesi olarak iptal ettiğini bildirdi.

NATO üyesi 30 ülkenin savunma bakanlarının katılımıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen ve iki gün süren NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda da yapıcı tavrını sürdüren Türkiye, bir teklifi ile de ittifak üyesi ülkelerin takdirini topladı.

"AZİMLİ VE KARARLI OLDUĞUMUZU HERKESİN BİLMESİ LAZIM"
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da konuya ilişkin yaptığı değerlendirmelerde, "Biz diyaloğu, görüşmeleri, uluslararası hukuku desteklediğimizi, iyi komşuluk ilişkilerinden yana olduğumuzu ifade ederken Türkiye'nin hak ve menfaatlerinin korunması ve kollanması konusunda azimli ve kararlı olduğumuzu da herkesin bilmesi lazım" ifadelerini paylaştı.

Yorumlar
Günün Manşetleri