GÜNDEM

Türkiye'de 9 ilde koronavirüs vakaları arttı! Ceza ve kısıtlamalar geri geliyor

Koronavirüs salgınında vakaların düşüşe geçmesi ile normalleşme süreci başlamıştı. Fakat bu süreç devam ederken 9 ilde koronavirüs vakalarındaki hızlı artış yaşandı. Artış sonrası valilikler harekete geçti..

Türkiye'de ikinci dalga endişesi yaşanıyor. 1 Haziran'dan itibaren başlayan normalleşme sürecinde vakalar artış göstermeye başlamasıyla valilikler, vatandaşı rehavete kapılmamaları için uyarırken, artış sürerse yasakların geri geleceğini söyledi..

Koronavirüs önlemleri gevşetilip 'yeni normalleşme'ye geçildikten sonra vatandaş rehavete kapıldı. Vaka sayısı hızla artmaya başladı. Kentlerdeki vaka artışlarına dikkat çeken valilikler, "Vatandaşın rehaveti sürerse yeni önlemler almak zorunda kalacağız" uyarısı yaptı. İşte 9 ildeki son durum...

"Uyarılara rağmen rehavete kapıldınız"

Adana Valiliği, kentte korona virüs vakalarındaki artışın devam etmesi halinde ek tedbirler alınacağını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, "Günlük hayatta kademeli olarak normalleşme sürecine geçilmiştir. Ancak yapılan tüm uyarılara rağmen ilimizde bulunan vatandaşlarımız rehavete kapılmış ve pozitif vaka sayısında önemli oranda artış meydana gelmiştir." denildi.

"Böyle giderse ek tedbirler alacağız"

Valilikten şu uyarılar yapıldı: Valiliğimiz koordinesinde görevli denetim ekiplerimizce gerçekleştirilen denetimlerde vatandaşlarımızın; pazar yerlerinde, AVM’lerde, marketlerde, halka açık olan kalabalık alanlarda tedbirli olmadıkları görülmüş ve vatandaşlarımıza maske takmaları, sosyal mesafe kuralına uymaları ve el hijyenine dikkat etmeleri konusunda gerekli uyarılar yapılmıştır.