GÜNDEM

Türkiye'de Cuma Namazı kılınan tek cami! Hutbeyi Diyanet İşleri Başkanı verdi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında Cuma Namazlarının geçici bir süreliğine camilerde cemaat ile kılınmayacağını açıklamıştı. Geçen hafta Türkiye'nin hiç bir şehrinde cuma namazı kılınmadı. Bu hafta ise yalnızca Beştepe Millet Camii'nde Cuma Namazı kılındı.

Koronavirüse karşı alınan tedbirler çerçevesinde Cuma Namazlarının geçici bir süreliğine camilerde cemaatle kılınmayacağı açıklanmıştı.

Geçtiğimiz hafta yurdun hiç bir yerinde hiçbir camide cuma namazı kılınmamıştı. 

CUMA NAMAZI YALNIZCA BEŞTEPE MİLLET CAMİİ'NDE KILINDI

Beştepe Millet Camisi'nde bugün, Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen az sayıda katılımla, salgına karşı alınan tedbirlerle namaz kılındı.

Namaz koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında saf aralarında birer metre boşluk bırakılarak kılındı.

HUTBEYİ DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ VERDİ

Türkiye sınırları içerisinde kılınan tek Cuma Namazı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından kıldırdı.

KARARI DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI AÇIKLAMIŞTI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İslam medeniyetinin en önemli coğrafyalarından olan cennet vatanımızda, İslam toplumun şiarlarından biri olan bu ibadetin devam etmesi ve Cuma Namazına gidemediği için milletimizin yaşadığı üzüntünün bir nebze giderilebilmesi adına;

Türkiye’de sadece Ankara’da Beştepe Millet Camii’nde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen çok az sayıda katılımla ve salgına karşı gerekli tedbirler alınarak Cuma Namazı eda edilecektir."

Yorumlar 6 Yorum
Günün Manşetleri