GÜNDEM

Türkiye'de dikkat çeken korona anketi! En çok kimler korunuyor?

Türkiye'de 75 ilde 1304 kişinin katılımıyla koronavirüs korkusu üzerine yapılan araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Dekanı ve Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Engin Deniz, günün en büyük sorununun tüm dünyanın mücadele ettiği koronavirüs pandemisi olduğunu anlattı. 

Deniz, Türkiye'de 75 ilde 1304 kişinin katılımıyla koronavirüs korkusu üzerine yapılan araştırmada, koronavirüsten en çok korkan grubun belirlendiğini açıkladı.

Salgınla mücadelede vücut direncini yüksek tutmak için fiziksel birtakım önlemlerin alındığını söyleyen Deniz, uzmanların, ruh sağlığının bağışıklığını güçlendirilmesinin de bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatmada önemli olduğu düşündüklerini belirtti.

Bu kapsamda, kendisiyle birlikte Artvin Çoruh Üniversitesinden Doç. Dr. Seydi Ahmet Satıcı, Dr. Öğretim Üyesi Begüm Satıcı ve Sakarya Üniversitesinden Dr. Emine Göçet Tekin'den oluşan bir ekibin koronavirüsün psikoloji üzerindeki etkilerini incelemek için geniş katılımlı bir araştırma gerçekleştirdiklerini duyuran Deniz, şunları söyledi: