GÜNDEM

Türkiye'de el üstünde tutulan LGBT'liler için Trump'tan şok karar

Donal Trump'tan LGBT'ye karşı dikkat çeken bir adım geldi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD hükumetince kabul edilen cinsiyetlerin erkek ve kadın olduğu, ayrımın buna bağlı olarak yapılacağı söylendi. Bu karara göre sağlık alanında LGBT'lilere koruma sağlanmayacak.

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, LGBT'lilere sağlık alanında "ayrım yapılmaması" için sağlanan korumaları ortadan kaldırılmasını ve sadece "kadın" ya da "erkek" cinsiyetlerinin dikkate alınmasını öngören bir karara imza attı.

ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Cinsiyet kelimesinin ana anlamı, 'biyolojik olarak belirlenmiş kadın ve erkek' cinsiyetleridir. Hükümetin, cinsiyet ayrımı da buna bağlı olacaktır." ifadesine yer verildi.

TRUMP'TAN LGBT KARARI

"Dindar" sağlıkçıların, yönetimin kendilerine, inançlarına ters kişileri tedavi etmeyi reddetme hakkı talebi doğrultusunda Trump yönetiminin bu kararı vermesi bekleniyordu.

OBAMA DÖNEMİNDE YAYINLANAN YASA İPTAL EDİLECEK

ABD'nin eski Başkanı Barack Obama döneminde yayınlanan bir yasa ile doktorların kişileri "cinsel kimliği" nedeniyle tedavi etmeyi reddetmesini yasaklıyordu. Trump yönetiminin bu adımıyla, bu yasa geçersiz kılınmış olacak.

Yorumlar 5 Yorum
Günün Manşetleri