GÜNDEM

Türkiye'de koronavirüs salgınının biteceği tarihi açıkladılar

Dünya çapında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen insanların sayısı 5.5 milyonu geçerken Singapur'da çarpıcı bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırmada Türkiye'de salgının biteceği tarihte açıklandı.

Dünya çapında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen insanların sayısı 5.5 milyonu geçti. Yeni tip koronavirüs vakası en fazla ABD'de görüldü, bu ülkede 1 milyon 686 bin 436 kişide Kovid-19'a rastlandı.  Türkiye'deki vaka sayısı 156 bin 827'ye ulaştı. Salgının ne zaman biteceği merak edilirken Singapurlu bilim insanları tarafından geliştirilen yapay zeka bu sorunun cevabını verdi. Peki Türkiye'de koronavirüs salgınının ne zaman bitecek? Detaylar haberimizde...

Singapur Teknoloji ve Tasarım Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada yapay zeka aracılığıyla salgının ülkelerde ne zaman biteceği belirlendi. Modellemenin iddiasına göre Türkiye'de Kovid-19'un bitmesi için 120 günden fazla bir zaman var.

Koronavirüse karşı mücadelede bilim insanları zamanla yarışırken, salgına zamanında müdahale ederek takdir toplayan ülkelerden biri olan Singapur'da çarpıcı bir araştırma yapıldı.

Koronavirüsün etkisinin ne zaman azalacağını tespit etmeye çalıştı
Singapur Teknoloji ve Tasarım Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Veri Destekli İnovasyon Laboratuvarı (Data-Driven Innovation Lab) yapay zeka ve modelleme geliştirerek ülkelerde koronavirüsün etkisinin ne zaman azalacağını tespit etmeye çalıştı.