GÜNDEM

Türkiye'den ABD'ye yardım seferberliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgını nedeniyle sağlık sistemi çöken ABD'ye yardım gönderileceğini duyurdu.

Türkiye'nin dünyanın dört bir yanındaki ülkelere yardım göndermeye devam ettiğini söyleyen Erdoğan, "Türkiye'de hiçbir vatandaşımız hastane kapısından geri çevrilmemiş, tedavileri ihmal edilmemiştir. Gerek mevcut hastanelerimizde gerekse yeni açtığımız hastanelerimizde tüm vatandaşlarımıza birinci sınıf hizmet veriyoruz. Ülkemizin alt yapısını ve üretim kapasitesini test etme imkanı bulduk. Bu zorlu süreçten alnımızın akıyla çıkmayı başardık." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DEN ABD'YE YARDIM GİDİYOR

Erdoğan, "Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin çaresiz kaldığı konularda biz dostlarımıza destek verecek konuma ulaştık. Yarın tıbbi malzeme taşıyacak olan uçakların yarın ABD'ye hareket ediyor. Kriz sonrası yeninden yapılanacak dünyada ülkemizin 2023 hedefleri ötesinde bir konuma ulaşacağına yürekten inanıyorum. Geçtiğimiz hafta 4 günlük uyguladığımız sokağa çıkma kısıtlama için gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ediyoruz. Bilindiği gibi bu hastalık insandan insana bulaşarak yayılıyor." dedi.

Yorumlar 12 Yorum
Günün Manşetleri