GÜNDEM

Türkiye'den ayrılan mülteci sayısı 100 bin aştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İdlib'de 34 askerimizin şehit düşmesinin ardından, açılan sınır kapılarından geçerek Türkiye'den ayrılan mülteci sayısını açıkladı.

İdlib'deki alçak saldırıdan sonra, Türkiye, düzensiz göçmenlere Avrupa kapılarını açtı. Binlerce göçmen Avrupa'ya geçmek üzere sahillere ve sınırlara doğru yürüyüşe geçti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'dan yaptığı açıklamada Türkiye'den ayrılan göçmen sayısını paylaştı. 

Bakan Soylu, "Saat 19.40 itibarıyla Edirne üzerinden ülkemizden ayrılan göçmen sayısı 100 bin 577" dedi. 

SAYISI 80 BİNİ AŞMIŞTI

İletişim Başkanı Altun, Twitter hesabından yaptığı İngilizce açıklamasında, Türkiye'de bulunan Suriyelilere 'geçici koruma' uygulamaya devam ettiklerini belirtti.

Suriyelilerin Türkiye'yi terk etmelerinin istenmediğini, kalmak isteyenlerin kalabileceğini kaydeden Altun, "Gitmek isterlerse de gidebilirler. Sadece mültecilerin Türkiye’den ayrılmasını engellememe yönünde bir politika değişikliğe gittik. Kaynaklarımızın ve personel sayımızın kısıtlı olduğu göz önüne alındığında, Avrupa’ya göç etmek isteyen mültecileri önlemeye çalışmaktansa, Suriye’den daha fazla mülteci gelmesi olasılığına karşılık kendimizi hazırlıyoruz. Bu politika değişikliğini müteakip bazı mülteciler Türkiye’den ayrılmaya karar verdi. Son birkaç gün içinde Avrupa’ya gitmek üzere Türkiye’den ayrılan mülteci sayısı 80 bin 888 oldu. Bu sayı önümüzdeki günlerde artış gösterebilir" dedi.

YUNANİSTAN'DAN MÜLTECİLERE GAZLI MÜDAHALE!

Yunanistan'ın asker ve polisleri, geçişlere kapalı tutulan Pazarkule Sınır Kapısı çevresinde bulunan göçmenlere gaz bombası ile müdahale etti. Tel örgülerin Türkiye tarafındaki arazide günlerdir bekleyen göçmenler, atılan gaz bombası nedeniyle bulundukları bölgeden kaçtı. Özellikle kadın ve çocuklar, atılan gazlardan olumsuz etkilenirken, nefes almakta güçlük çekti. Bir süre devam eden gazlı müdahale, göçmenlerin iç kesimlere gelmesiyle son buldu.

Yorumlar
Günün Manşetleri