GÜNDEM

Türkiye'den flaş s-400 açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülnur Aybet, Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemleri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Moskova'da gerçekleşen İdlib zirvesi devam ederken Cumhurbaşkanlığı'ndan S-400 hava savunma sistemleri ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülnur Aybet, "Alıp kullanmamak diye bir şey olmaz. Nerede ve nasıl kullanacağımız önemli. Bizim ordumuz ve Savunma Bakanlığımız bunun üzerinde çalışırlar" dedi.

"ALIP KULANMAMAK DİYE BİR ŞEY OLMAZ"

S-400'lerin kullanımına yönelik soruyu yanıtlayan Gülnur Aybek, "Alıp kullanmamak diye bir şey olmaz. Nerede ve nasıl kullanacağımız önemli. Bizim ordumuz ve Savunma Bakanlığımız bunun üzerinde çalışırlar. Ben buna cevap veremem. Yaşadığımız coğrafyadan dolayı özellikle birkaç yıldır farkına vardığımız savunma sistemleriyle ilgili bir boşluk var. Bunu NATO da biliyor görüyor. Bu boşluğu gidermek için çok yol aradık. Bu yolların neticesinde Patriot konusunda bir anlaşmaya varamadık. O süre zarfında güvenlik tehditleri devam ediyor, o yüzden tercihimizi S-400'den yana kullandık. Hala müttefiklerimizle işbirliği yapabiliriz, şu anda satın aldık ve kullanmayı amaçlıyoruz. Ama bu başka yollara bakmayacağımız anlamına gelmiyor. Uçuşa kapalı bölgeden de bahsedeyim. Dışarıdan ciddi müdahale konusunu iyi düşünmeniz gerekiyor. Çok iyi bir diplomatik bölge kurmak gerekiyor. Şuan da asıl endişemiz şuanki çatışmaları durdurmak, ateşkes elde etmek. 1,5 milyon insanın sınırımıza yığılmasından bahsediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri