GÜNDEM

Türkiye'den İspanya ve İtalya'ya gönderilen koronavirüs yardım kolilerinde dikkat çeken Mevlana detayı

Wuhan'dan yayılan koronavirüs salgınının Çin'den sonra en çok etkilediği Avrupa ülkeleri İspanya ve İtalya oldu. Avrupa Birliği bu süreçte yardım konusundan sınıfta kalırken İspanya ve İtalya'ya yardım gönderen ülke Türkiye oldu. Türkiye'den uçaklarla İspanya ve İtalya'ya gönderilen yardım kolilerinin üzerine Mevlana'nın sözleri yazıldı.

Koronavirüsün Avrupa'da en çok etkilediği ülke şüphesiz İtalya oldu. Kovid-19 salgınında en fazla can kaybının yaşandığı İtalya'da son 24 saatte 837 kişi daha hayatını kaybederken, toplam can kaybı 12 bin 428'e çıktı. İtalya'da yaşanılan krizde Avrupa Birliği'nden beklenen yardımların gönderilmemesi halkı isyan etme noktasına getirdi. İtalya'ya insanı yardımları gönderen ülke ise Türkiye oldu.

Koronavirüs salgınından Avrupa'da İtalya'dan sonra en çok etkilenen ülke ise İspanya oldu. Son 24 saatte 849 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle İspanya'da can kaybı 8 bin 189'a, vaka sayısı 9 bin 222 artarak 94 bin 417'ye ulaştı. İspanya, günlük can kaybı sayısında ilk kez İtalya'yı geçti. İspanya'ya da koronavirüse karşı yardım malzemelerini yine Türkiye gönderdi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İspanya'ya çarşamba günü bir uçak dolu malzeme göndereceğiz. İtalya'ya da bir gemi dolusu malzeme gönderdik, göndermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Gönderilecek yardımlarla ilgili Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.