GÜNDEM

Türkiye'den yeni Navteks ilanı

Türkiye 1-2 Eylül'de Doğu Akdeniz'de yapılacak atış eğitiminin koordinatlarını yayınladı.

Bir süredir ülke ve dünya gündemini meşgul eden Doğu Akdeniz'deki doğal gaz ve petrol arama faaliyetleri ile ilgili Türkiye'den yeni bir hamle geldi. Yeni bir NAVTEX ilan eden Türkiye, bu kapsamda 1-2 Eylül tarihlerinde Doğu Akdeniz'de atış eğitimi yapılacağını duyurdu.

ATIŞ EĞİTİMİ YAPILACAK

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki petrol ve doğal gaz arama çalışmaları, geçtiğimiz haftalarda özellikle Yunanistan ve Avrupa ülkeleri ile gerilimi tırmandırdı. Daha önce Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri için Oruç Reis, Ataman ve Cengiz Han isimli gemilere NAVTEX ilan eden Türkiye, bugün de yeni bir hamle yaptı. İlan edilen son NAVTEX ilanına göre, 1-2 Eylül tarihlerinde Türk gemilerinde atış eğitimi yapılacak.

ABD İLE DENİZ EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk Deniz Kuvvetleri, Müttefik Deniz Kuvvetleri ile geçiş eğitimlerine devam etmektedir. TCG Barbaros fırkateyni ve TCG Burgazada korveti ile ABD muhribi USS Wınston S.Churchıll tarafından 26 Ağustos 2020 günü, Doğu Akdeniz'de deniz eğitimleri icra edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

NAVTEX NEDİR?

Navtex deniz seyir ikazlarını, meteorolojik tahminleri ve ikazları, arama kurtarma ilanlarını ve gemiler için yayınlanan benzer bilgileri gemilere anında iletmek için tasarlanmış uluslararası bir iletişim sistemidir.

NAVTEX İLAN ETMEK NE DEMEK?

Navtex ilanı bu cihaz üzerinden yapılan bildirimi ifade eder. Navtex, aynı zamanda küçük, düşük maliyetli ve mesajları kâğıda basabilen radyo alıcısını kendi içinde bulunduran gemilerin köprüüstüne monte edilen, Deniz Kuvvetlerinin ilgi alanına giren sahalardaki bahsedilen mesajları almak üzere ilgi sahalarını seçme imkânı tanıyan bir cihazdır.

Yorumlar
Günün Manşetleri