GÜNDEM

Türkiye'den Yunanistan'a Ayasofya tepkisi! Nerede Kur'an okuyacağımızı size mi soracağız?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul'un fethinin yıl dönümü dolayısıyla Ayasofya'da Fetih Suresi okunmasını hazmedemeyen Yunanistan'a ''Kur'an-ı Kerim'in nerede ne zaman okunacağını biz Yunanistan'a mı soracağız?'' ifadelerini kullanarak yanıt verdi.

Bilindiği üzere İstanbul'un fethi münasebetiyle Ayasofya'da Fetih Suresi okunmuş ve bu karar Yunanistan'ı rahatsız etmişti. Yunan medyası ve siyasileri, Ayasofya'da Kur'an okutulmasını duyar duymaz üst üste açıklamalar yaparak rahatsızlıklarını dile getirmişlerdi.

''NEREDE NE ZAMAN KUR'AN OKUYACAĞIMIZI YUNANİSTAN'A MI SORACAĞIZ?''

Canlı yayında kendisine yöneltilen sorulara cevap veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ayasofya hakkında Yunanistan'dan gelen tepkilere dair şu ifadeleri kullandı:

''Gerçekten şaşırmıyorum. Bazen de inanamıyorum. Bu kadar yüzsüzlük nasıl yapılır, inanamıyor insan. Biz Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde ezanın nerede, ne zaman okunacağını veya Kur'an-ı Kerim'in nerede ne zaman okunacağını Yunanistan belirleyemez. Kur'an-ı Kerim'in nerede okunacağını biz Yunanistan'a mı soracağız?''

'AYASOFYA BİZE FATİH SULTAN MEHMET'İN EMANETİ'

''Burası her şeyden önce Fatih Sultan Mehmet'in bize emanetidir ve biz buna uygun bir şekilde koruyoruz.''

''AYASOFYA FETHEDİLMİŞTİR''

''Ayasofya Yunanistan'a bağlı değil. Türkiye Cumhuriyeti'nin mülküdür ve fethedilmiştir. Bize bu konuda akıl verebilecek en son ülke Yunanistan olmalıdır. Avrupa'da cami olmayan tek ülke Yunanistan'dır. Bu Yunanistan halkın seçtiği müftülere camilerde namaz kıldırdı diye hapis cezası veriyor.

Koronavirüs bahanesi ile Batı Trakya'da ezanı susturmak istedi bunlar, hemen devreye girdik. Sen ezanı susturmaya çalışacaksın, Türkiye'de Kur'an okundu diye basbas bağıracaksın.''

Yorumlar
Günün Manşetleri