GÜNDEM

Türkiye'nin gerçek koronavirüs vaka sayısı açıklandı! Bakın Türkiye koronavirüs dünya sıralamasında kaçıncı sırada

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Açık test uygulamasına geçince vaka sayıları katlandı. Wordometers sitesinin verilerine göre yeni vaka sayıları ile bir anda ilk sıralara tırmandık. İşte dünyadaki koronavirüs vaka sayıları ve Türkiye'nin listedeki yeni yeri..

Günlerdir tartışılan vaka sayılarında gerçek rakamlar açıklandı..Türkiye vaka sayılarını açıklama sisteminde değişikliğe gitti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'açık test uygulamasına' başladı. Artık testi pozitif çıkan ancak belirti göstermeyenler de günlük koronavirüs vaka sayısına dahil ediliyor. 

Yeni sisteme geçilmesiyle birlikte vaka sayılarımız neredeyse beş katına çıktı. Bu da Türkiye'yi günlük vaka sayısı itibariyle dünya sıralamasında bir anda 3. sıraya taşıdı. İyi haber ise vaka sayılarına kıyasla ölüm oranları itibariyle listede hala alt sıralarda yer almamız oldu. İşte Türkiye'nin gerçek koronavirüs vaka sayısı ve dünya listesindeki yerimiz:

Türkiye bir süredir testi pozitif çıkan ancak belirti göstermeyenleri günlük vaka sayısı listesine eklemiyordu. Yoğun eleştiri alan bu uygulamaya son verildi ve 'açık test sonuçları' uygulamasına geçildi. Perşembe günü itibariyle sonuçlar Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı tabloya yansıyacak. 

Bakanlığın bugünkü tablosunda vaka sayısı 6 bin 814 olarak yer alırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise asoptamiklerle birlikte 'gerçek' rakamları duyurdu. Buna göre Türkiye'de 28 Kasım 2020 tarihinde tespit edilen koronavirüs vaka sayısı 28 bin 351 oldu. Bu sayı hastaneye yatan, yatmayan, semptom gösteren, göstermeyen PCR'ı pozitif çıkan herkesi kapsıyor.