GÜNDEM

Türkiye'nin korona günler nasıl geçiyor anketi! Siz hangi kategoridesiniz?

Türkiye'nin koronavirüs günlerinin nasıl geçtiğini Universal McCann tarafından yapıldı.Türkiye Gazetesi yazarı Ali Saydam anketi köşesine taşıdı. Peki siz hangi kategoride yer alıyorsunuz?

Universal McCann (UM) adlı medya ajansı Nisan ayının ilk günlerinde, 60 milyon yetişkini temsil eden 1223 örneklemle bir çalışma yapmış: Türkiye’nin Korona Günleri Araştırması.

Araştırmayla, koronavirüsün ülkemizde tespit edildiği 11 Mart’tan bu yana içinde bulunduğumuz duygu durumu, tüketicinin ruh hâli, davranış ve tercihlerindeki değişiklikler, hayatlarında önem kazanan ‘an’ları ile ‘yeni’ yaşamlarındaki medya ve alışveriş tercihleri sorgulanmış ve bu krizde oluşan ihtiyaç alanları belirlenmiş.

Katılımcılara “Nasılsınız?” diye sormuşlar ve onlardan topladıkları öykülerle, kendilerini koruma alışkanlıkları, güven duyguları ve davranışlarına ilişkin sonuçlar çıkarmışlar…

Araştırma sonunda yayınlanan tabloya hep beraber bakalım… Ben kendimi, “Önlemlere duyduğu güven ile tedbirini alıp gündelik hayatının ritmini neredeyse bozmadan yaşayan” ‘Tedbirli Sakin’ (%16) kategorisinde buldum. Eşim hanımefendi de kendisini, araştırmanın en yaygın (%21) ruh hâli olarak tespit ettiği ‘Kontrollü Gergin’ kategorisinde görüyor…

Kontrollü Gerginleri, yüzde 20 oranıyla ‘Endişeli’ grup takip ediyor. Bu kategorilerden hangisine gireceğinizden emin değilseniz, araştırmacılar şöyle açıklamış: “Kontrollü Gergin’lerin baskın duygusu ‘korku ve tedirginlik’ iken Endişeli grupta ‘üzüntü’ ön plana çıkıyor.”