GÜNDEM

Türkiye'nin koronavirüs anketi! En çok hangi ilimiz korkuyor?

Türkiye'de koronavirüs salgınının etkilerini ölçmek maksadıyla "Türkiye Koronafobi ve Salgınla İlişkili Duygu Çalışması" isimli bir anket çalışması yapıldı. Anketten çıkan sonuçlarda koronavirüs tehdidinden en çok korkan bölgelerimiz ve vatandaşların salgın sebebiyle hangi konularda endişe duyduğu gibi veriler elde edildi.

Üsküdar Üniversitesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili Türkiye genelinde 81 ilde online anket üzerinden "Türkiye Koronafobi ve Salgınla İlişkili Duygu Çalışması" başlıklı araştırma gerçekleştirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Üsküdar Üniversitesi Epidemiyolojik Araştırmalar Çalışma Grubu tarafından yapılan araştırmanın, Kovid-19 salgınının kişilerde oluşturduğu kaygı, korku, süreç yönetimi ile ilgili algı ve olgunlaşma olmak üzere dört boyutta değerlendirilmesi hedefleniyor.

Araştırma, Kovid-19 salgınının, korku ve kaygı açısından en çok Doğu Anadolu ve Ege bölgelerini etkilediğini gösterdi. 

"Koronavirüsten çok korkuyorum." diyenler Doğu Anadolu'da yüzde 50, Ege'de yüzde 49 olarak belirlendi. Bu rakamları yüzde 47 ile Akdeniz Bölgesi, yüzde 43 ile Marmara, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ve yüzde 41 ile Karadeniz Bölgesi izledi."Koronavirüsle ilgili haberleri izlerken gergin ve endişeli oluyorum." diyenler yüzde 56 ile en çok Akdeniz Bölgesi'nden çıktı.