GÜNDEM

Türkiye'nin mucize çocukları 81 milyona el salladı

İzmir'deki depremin ardından gelen mucize haberleri tüm Türkiye'yi mutluluğa boğmuştu. Depremden 65 saat sonra kurtarılan Elif Perinçek'in ardından 91 saat sonra enkaz altından kurtarılan Ayda Gezgin'de kendisini merak eden milyonlara el salladı

Depremden 65 saat sonra İzmir'in Bayraklı ilçesinde Doğanlar Apartmanı'nın enkazından kurtarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek'in hastanedeki görüntüleri paylaşılmıştı.

ELİF PERİNÇEK 65 SAAT SONRA KURTARILMIŞTI

Elif'e ulaşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nden Onbaşı Muammer Çelik, kurtarma anını şöyle anlatmıştı:

"Gittiğimde Elif orada sırtüstü yatıyordu. Onu kucakladım. Yüzünü temizleyip parmağını tuttum ve bir arkadaşımla kaldırdık. Sağlık kabinine gidene kadar elimi bırakmadı."

Paramedik Tolga Ünsel ise "Elif'e ilk bakıldığında hareketsizdi. Maalesef cansız bir beden olarak düşünülüyordu. Ancak tam çıkarma esnasında gözlerinin hareket ettiğini fark ettik. Daha sonra ufak bir hareketini fark edip canlı olduğunu gördük. Bizim için gerçekten mucizeydi" dedi.

ELİF'İN ARDINDAN AYDA'DA EL SALLADI

O görüntülerin bir benzeri de bugün enkaz altından tam 91 saat sonra kurtarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin'den geldi.

Geçen umut dolu saatlerin ardından sağ bir şekilde betonların altından çıkarılan Ayda Gezgin, hastaneye kaldırılmıştı.

Hastaneden gelen fotoğraflarda minik Ayda'nın el salladığı anlar tıpkı Elif'te olduğu gibi görenlere duygusal anlar yaşattı.

İzmir'deki depremde enkaz altında kalan Ayda bebek, 91 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. 3 yaşındaki Ayda'yı kurtaran ekipler, minik bebeğin çamaşır makinesi ile bulaşık makinesi arasındaki yaşam boşluğunda hayata tutunduğunu ifade etti.

Aynı yaştaki iki depremzedenin kurtarılış anları 81 milyonu duygulandırmıştı...

Yorumlar
Günün Manşetleri