GÜNDEM

Türkiye'nin yerli otomobili Almanları harekete geçirdi

Türkiye'nin yerli otomobilinin tanıtmasının ardından bir hamlede Almanya'dan geldi. 2025 yılında üretime sokmayı planladıkları projeyi erkene çekme kararı aldılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tanıtımı yapılan yerli otomobil ses getirmeye devam ediyor. Taraflı tarafsız herkesin büyük beğenisi toplayan elektrikli yer otomobile karşı ilk hamle Almanya'dan geldi.

Geçen yıl 50 bin, bu yıl da 70 bin elektrikli araç üreten otomotiv devi hedef büyüttü. Volkswagen üretim kapasitesi ve satışlarını yeni ID.3 modellerle birlikte artırmayı planlıyor.

PROJE 2 YIL ERKENE ÇEKİLDİ

Alman üretici 1 milyon elektrikli araç üretme hedefine 2025 yerine 2023 yılında ulaşacağını duyurdu. 2025 yılı sonunda ise 1,5 milyon araca ulaşabileceklerini açıkladı.

Avrupalı otomobil üreticileri yeni araçların toplam emisyonlarını belli bir seviyenin altına düşürmemeleri halinde 2021 yılından itibaren yüksek miktarlarda ceza ödemek zorunda kalacak. Şirketlerin bu limitlerin altında kalabilmeleri için elektrikli araç satışlarını ciddi anlamda artırmaları gerekiyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri