GÜNDEM

Türkiye'yi İngiltere'ye şikayet eden Yavaş ve İmamoğlu'na Bakan Koca'dan yanıt

Sağlık Bakanlığı'nın gerçek koronavirüs verilerini paylaşmadığını iddia ederek Türkiye'yi İngiltere'ye şikayet eden CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan tokat gibi sözlerle yanıt geldi.

Sağlık Bakanı Bakanı Fahrettin Koca, İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın mesnetsiz iddiaları için, "Özellikle ölümlerle ilgili başkanla da görüştüm. Bununla ilgili rakamları her gün veriyoruz. Normalde bu ölüm rakamlarıyla ilgili bir hekimin kendi tanısıyla sözkonusu oluyor. Bizim herhangi merkezden müdahalemiz sözkonusu olmuyor. Bizim bakanlık olarak değiştirmemiz sözkonusu değil." açıklamasında bulundu.

Bakan Koca açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Ben demin bahsetmiştim enfeksiyonla ilgili parametrede bu yılın azaldığını gösterdim. Geçen yıla göre farklı enfeksiyon tablosu olarak görülen parametrede düştüğünü görüyoruz, tersine enfeksiyon olup, Kovid yazılanların olduğunu görüyoruz. PCR ilgili ise bazı özel hastanelerde kaydın yeterince tutulmadığı şeklinde bir durumu gördük. Bununla ilgili gereken uyarılarımızı yaptık. Şu an bir sorun olmadığını söyleyebilirim.

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri