GÜNDEM

Uçak Ankara'ya acil iniş yaptı! 57 kişi karantinada

Türkiye'nin 29 Şubat'tan bu yana Irak'tan uçuşları durdurmuştu. Dün akşam saatlerinde ise Irak'tan gelen uçak Ankara'ya zorunlu iniş yaptı. 57 yolcu karantinaya alındı..

Türkiye'nin koronavirüsü için tedbirleri devam ediyor. Bağdat’tan İstanbul’a gitmek üzere havalanan yolcu uçağı, yakıt ikmali için Ankara Esenboğa Havalimanı’na 20.30 saatinde acil iniş yaptı. Tekrar kalkış yapmayan uçaktaki 57 kişi tedbir amaçlı Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi’ne götürülerek karantinaya alındı. Yolcular 14 gün gözlem altında kalacak..

Türk işçileri taşıyor
Polis ekipleri, yakıt ikmali gerekçesiyle Ankara'ya iniş yapan ve Türk işçileri taşıdığı öğrenilen Fly Bağdat havayollarına ait yolcu uçağının etrafında güvenlik tedbiri aldı. Kimsenin dışarı çıkmasına müsaade edilmeyen uçaktaki yolcular, koruyucu kıyafetli sağlık ekiplerinin gelmesinin ardından tek tek uçaktan çıkarılarak piste gelen ambulanslara bindirildi.

14 gün boyunca gözlem altında tutulacaklar
Ambulanslara bindirilen yolcular ve uçağın mürettebatı, korona virüsü ihtimaline karşın tedbir amaçlı Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi’ne götürülerek karantinaya alındı. Uçaktan inen yolcular ve uçak mürettebatının 14 gün boyunca hastanede gözlem altında tutulacağı öğrenildi.

İstanbul'da uçuş bilgisi yok
Öte yandan, Bağdat Havalimanı’nın internet sitesinde ‘UR Airways’e ait 18:45’te İstanbul’a planlanan bir uçuş olduğu görünürken İstanbul Havalimanı’nda planlanan bir uçuş bilgisi bulunamadı. Bağdat Havalimanı’nın internet sitesinde yer alan uçağın ‘UBD 161’ uçuş koduna dair de herhangi bir bilgi edinilemedi. 

Yorumlar
Günün Manşetleri